3 frågor – Stefan Johansson, VD

Stefan 3 fragor

Stefan Johansson, VD

För att lära känna oss på Softhouse lite bättre så kommer vi under några månader ha en intervjuserie där ni får träffa några av våra medarbetare. Först ut är Stefan Johansson, koncern-VD på Softhouse. 

 

1) Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig?
– Jag vet inte om det finns en vanlig dag. Det beror mycket på vilken dag man frågar. För tillfället tillbringar jag t ex två dagar i veckan i Danmark. Där jag hjälper en spännande kund med digitala strategier samt hur man får upp en konsistent projektrapportering. I övrigt är det för tillfället en del arbete med att avsluta årets löneprocess.

En del tid går åt till att hålla sig informerad om marknaden så att vi hela tiden tar så bra beslut som möjligt. Annars har jag fullt upp med att driva på affärsutvecklingen av Internet Of Things, specifikt inom smarta hem. Vi har mycket på gång och diskuterar projekt med flera olika byggbolag. Detta är mycket spännande och själv tror jag att vi har valt helt rätt inriktning som är värdeskapande för samtliga inblandade aktörer.
Sen har jag en hel del kundkontakter, vilket är inspirerande och kul. Det är alltid nyttigt att träffa kunderna och få återkoppling på det vi gör. I både stort och smått. Vi har ett väldigt gott rykte därute och det är glädjande att vi är respekterade och omtyckta för vår leverans.

2) Vad tycker du skiljer Softhouse från andra konsultbolag?
– Softhouse har en fantastisk kultur som inte finns hos många andra bolag. Vi delar med oss och är lätta att ha att göra med. Vi är också öppna både inåt och utåt. I vårt DNA finns också det agila tänkandet som gör att vi hela tiden fokuserar på affärsvärde och snabba leveranser. Det tycker jag är en viktig komponent i softhousekulturen. Sen är ju yrkesstoltheten väldigt tydlig hos oss. Vi är passionerade i det vi gör och det märker man bland annat när jag är ute och träffar kunder och resonerar med våra medarbetare. De vill jobba med oss för att vi är väldigt duktiga på det vi gör. Och vi kan hjälpa dem att utveckla sina egna medarbetare genom att ta hjälp av våra utvecklare och coacher.
Jag är väldigt stolt över alla initiativ som drivs kring kompetensutveckling och då inte bara vår egen. Vi driver meetups, Lean Tribe och Dev Tribe, där alla kan ta del av vår kunskap och vårt engagemang såväl kunder som konkurrenter.

 

3) Vad ska du göra i sommar?
– I sommar ska jag åka en vecka till New York med familjen. Vi ska släppa loss den äldsta dottern (17 år) i New York under 4 veckor. Det är första gången hon är iväg på ett sånt här äventyr så vi passar på att lämna av henne på ett tryggt och bra sätt. Sen får hon ta sig hem själv…..
Övriga semestern blir som vanligt i vårt paradis på skånska sydkusten, Kåseberga. Där har vi ett litet hus och vi brukar tillbringa somrarna därnere. Är vädret fint finns inget bättre ställe på hela jorden. Och blir det busväder får man hitta på något kul att göra inomhus.

 

Kontakta Stefan: stefan.johansson@softhouse.se

Utforskande av agila processer för innovation

Frukostseminarium 31 maj

En nyckel för att kunna vara innovativ är att snabbt kunna validera om en idé kommer ge affärsnytta eller ej. Därför är det väldigt bra att ha ett bra leveransflöde med korta ledtider och kvalitativt datadriven feedback.

Vi välkomnar er till ett inspirerande frukostseminarium där vi kommer att presentera de agila trenderna inom området: Snabba valideringar av affärsnyttan genom Lean/Agile och Hypoteser.

Vi samlas kl 07:30 för att äta lite frukost tillsammans.
Kl 08:00 startar vi med Tom som kommer att prata om hur de agila arbetssätten driver innovation.
Därefter kommer Johan presentera Hypotesdriven design/utveckling med konkreta exempel.

Läs mer och anmäl dig här.