CONTINUOUS DELIVERY

Hur redo är din organisation för Continuous Delivery?

Vi hjälper er gärna ta reda på det!

Med hjälp av det vi kallar Continuous Delivery Assessment kan vi hjälpa dig ta fram en plan för hur du stegvis ökar din förmåga inom metodiken. Tillsammans skapar vi ett förändringsteam där våra och era experter samarbetar.

Så här går det till:

1. Först samlar vi in underlag och lär känna er organisation – inte minst era produkter, kunder och affärsmodeller.

2. I ett antal övningar och workshops arbetar vi sedan tillsammans och skapar en beskrivning av ert utgångsläge. I centrum står vår speciellt framtagna mognadsmodell – se nedan.

3. Utifrån detta upprättar vi en plan där vi föreslår hur ni kan förbättra era utvecklingsmiljöer, införa nya verktyg, visualisera och optimera era processer, hantera integration, releaser etc. – allt i en ordningsföljd som utgår från era affärsprioriteringar.

4. Om så önskas kan vi sedan utveckla samarbetet för att realisera planen.
maturemodel
Ladda ner mognadsmodellen här.

Vi håller naturligtvis även utbildningar och workshops inom CD och erbjuder all typer av rådgivning. Om det är något ni undrar över eller vill resonera om, kontakta Anders Sixtensson.

HÖGRE KVALITET OCH SNABBA LEVERANSER

Continuous Delivery, vad är det?

Inom Continuous Delivery och Continuous Integration genomgår all den kod som produceras en ständig kvalitetskontroll, främst genom kontinuerlig integrering och automatisk testning.  Det medför att en uppdaterad version med de senaste ändringarna alltid finns tillgänglig,  paketerad och redo för leverans till kunden.
Continuous Delivery bygger på:

    • individuellt ansvar för kvalitet
    • automatisk kvalitetssäkring
    • korta cykler med snabb och kontinuerlig feedback
Detta tillvägagångssätt ger många fördelar:
….
  • Risken är mindre för att något ska bli fel när man levererar ny funktionalitet.
  • Trösklarna är lägre för driftsättning av nya versioner – vilket gör att man snabbare kan nå kund.
  • Mängden administration och manuellt arbete minskar.

Continuous Delivery i praktiken

Continuous Delivery handlar om att bli duktig på att hantera kod, byggen, test, integration och leveranser effektivt.
Resultatet blir ett välsmort maskineri där man utvecklar produkten  inkrementellt med tillägg och rättningar i små steg.

Produkten är hela tiden redo att levereras.

Softhouse har en broschyr som ger dig en introduktion till Continuous Delivery. Ladda ner, eller läs online.

Läs hur Softhouse löste det stora

Telekombolagets problem

Ladda ner vårt referensblad!

Continuous Delivery – The Game

Ett kooperativt brädspel där 3–5 spelare samarbetar för att omvandla ett arbetsflöde inom mjukvaruindustrin. Målet är att lägga det traditionella tänkesättet bakom sig och istället upprätta en så kallad Continuous Delivery pipeline.

Varje spelare företräder en avdelning, till exempel Utveckling, Test eller Operations. Tillsammans diskuterar de fram hur de på ett strukturerat sätt kan effektivisera arbetsflödet inom företaget när det gäller utvecklingen av mjukvara.

Syftet med spelet är att ge inblick i vad det innebär att implementera Continuous Delivery. Det kräver inga speciella förkunskaper, och kan även spelas av personer utan erfarenhet av agil mjukvaruutveckling.

Beställ här

LÄS MER OM CONTINUOUS DELIVERY I LEAN MAGAZINE:

Contiuous_delivery_200

Artikel ur LeanMagazine #10
Lars Kruse från danska konsultföretaget Praqma berättar om sina erfarenheter av att utveckla mognadsmodeller för Continuous Delivery.
Läs mer här >

Leanfra_structure

Artikel ur LeanMagazine #7
Leanfrastructure är en metodik utvecklad av Softhouse vilken är nära besläktad med Continuous Delivery. Den gör det möjligt att skapa en stabil infrastruktur för Lean & Agile.
Läs mer här >

Jez

Artikel ur LeanMagazine #11
Intervju med Jez Humble – ibland kallad ”The Father of Continuous Delivery” – som har varit med och utvecklat metodiken i över tio år.
Läs mer här >

Higher_speed

Artikel ur LeanMagazine #11
Softhousekonsulten Mikael Reinholdsson berättar om det stora telecomföretaget som införde Continuous Delivery i ett kritiskt skede – med stor framgång.
Läs mer här >