Categories: Uncategorized

by ardiana spahija

Share

Categories: Uncategorized

by ardiana spahija

Share

Softhouse Consulting AB har tillsammans med Karlstadsbuss tagit fram en helt ny lösning för att göra det enklare att resa med Karlstadsbuss. App-delen av lösningen innehåller mobilbiljetter, resesök och Live-tider och kommer nu även att kunna erbjudas andra kunder som vill underlätta resandet i sin region. Mobilbiljetten som ingår bygger på Skånetrafikens mobila biljettsystem som Softhouse utvecklat och installerat även hos Blekingetrafiken och Östgötatrafiken. Totalt har systemen 250.000 aktiva användare och 1,57 miljoner biljetter har sålts sedan starten hos Skånetrafiken 2013. Karlstadsbuss resenärer har på de första tre dagarna köpt 3000 biljetter.

– Genom det här samarbetet har vi kunnat lägga mer energi på andra funktioner. Vi har kunnat utveckla en mycket användarvänlig app som rymmer mycket mer än bara ett smidigt sätt att köpa mobilbiljett, säger Robert Sahlberg, affärsutvecklingsansvarig på Karlstadsbuss.

– Det har varit otroligt kul att tillsammans med Karlstadsbuss ta fram en helt ny, lättanvänd och snygg mobilapp som kommer att förenkla resande och biljettköp för resenärerna. Lösningen kommer då förhoppningsvis bidra till det nationella målet om ökat resande med kollektivtrafik, säger Ola Persson, affärsansvarig för mobila biljettlösningar på Softhouse Consulting AB.

Länk till artikel om premiären i NWT:
http://nwt.se/karlstad/2015/01/29/enkelt-kopa-mobilbiljett

Appen kan laddas ner här:
Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.openprimate.Karlstadsbuss
iOS: https://itunes.apple.com/se/app/karlstadsbuss/id358282983?mt=8

Kontaktperson:
Ola Persson, affärsansvarig för mobila biljettlösningar, Softhouse Consulting AB, 0708-308474
Robert Sahlberg, affärsutvecklingsansvarig Karlstadsbuss 0730-72 86 87

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!