Softhouse Consultings teknik bakom Klarnas nya mobilbiljetter till Flytoget.

Klarna har, tillsammans med Soufthouse Consulting, vunnit Flytogets offentliga upphandling om att leverera en ny, enkel och användarvänlig mobil biljettlösning för alla Flytogets resenärer som åker till och från Oslo Lufthavn (Gardermoen). Softhouse Consulting levererar den tekniska lösningen.

Klarna står för köpupplevelsen och Softhouse Consultings för biljettlösning och mobilklient. Med den nya biljettlösningen blir det enklare att resa med Flytoget, både för förstagångsanvändare och frekventa resenärer.

Första fasen i utvecklingsarbetet har redan startat och kommer att resultera i driftsättning av de viktigaste funktionerna för resenärerna redan Q4 2015.

Flytoget levererade 6,8 miljoner resor till och från Oslo Lufthavn under 2014 med hög punktlighet och mycket hög kundnöjdhet (97,4%).

För mer information, vänligen kontakta:
Ola Persson, affärsansvarig mobila biljettlösningar, Softhouse Consulting AB, ola.persson@softhouse.se, 0708-308474.
Albin Jansson, Head of Transportation, Klarna AB, albin.jansson@klarna.com.

Softhouse levererar ny app till Skånetrafiken: Stadsbiljetten

Softhouse levererar ny app till Skånetrafiken: Stadsbiljetten
Den populära appen Skånetrafiken får nu en uppföljare med appen Stadsbiljetten, som gör det enklare att resa i Skånes städer. För programmering och design står ett team från Softhouse.
– Vi känner oss stolta över biljettlösningen vi lanserade i Skånetrafikens tidigare app, Reseplaneraren. Den används numera för att köpa cirka 180.000 biljetter i månaden. Nu fick vi chansen att göra något ännu mer användarvänligt för att underlätta resandet inom kollektivtrafiken, säger Ola Persson, affärsansvarig för mobila biljettlösningar på Softhouse Consulting AB.

Med hjälp av appen Stadsbiljetten köper man biljetter till stadstrafiken i Skånes största orter. Den är framtagen som en ersättare till sms-biljetten som kommer att avvecklas i början av 2016. Under hela projektet har Skånetrafiken varit mycket tydliga med att användarvänligheten måste stå i centrum.
– Gränssnittet är snyggt, lättanvänt och inriktat på att resenären ska slippa tänka så mycket och bara få sin biljett i handen. Som utvecklare är det ett nöje att få vara med och förenkla människors vardagsliv, och även bidra till det nationella målet om ökat resande med kollektivtrafik, säger Ola Persson

Pernilla Nilsson, projektledare på Skånetrafiken, förklarar att företaget ställer höga krav på sina mjukvarupartners; de måste vara engagerade, proaktiva och hålla sig uppdaterade vad som händer på marknaden.
– Softhouses medarbetare är flexibla och bra på att förstå Skånetrafikens krav och behov. De är också duktiga på att komma med kreativa förslag på lösningar, säger Pernilla Nilsson.

Fakta om Stadsbiljetten

• Fungerar i de tio skånska städer som har stadsbusstrafik.
• Appen känner av via gps:en vilken stad man befinner sig i.
• Betalningen sker snabbt och enkelt via ett registrerat VISA eller Mastercard. (Fakturabetalning planeras under hösten.)
• Finns för gratis nedladdning till både iPhone och Android.

Softhouse förstärker med ny sälj- och marknadschef

portratt_softhouse_wide

Softhouse Consulting har rekryterat Daniel Zetterberg som ny sälj- och marknadschef. Han kommer att bli en nyckelperson för Softhouse fortsatta satsning. Daniel tar över ledningen av Softhouse marknad- och säljorganisation. Han kommer att vara placerad i Stockholm. ”Daniel har ett brett kontaktnät hos potentiella kunder och kommer bli ovärderlig för våra strävanden att etablera oss som en flexibel och pålitlig partner inom mjukvaru- och verksamhetsutveckling”, kommenterar Stefan Johansson VD för Softhouse.
Daniel Zetterberg tillträder den 17 augusti och kommer närmast från Capgemini där han har haft nyckelbefattningar inom försäljning, affärsutveckling och outsourcing. Han har en bakgrund i telecom- och energibranschen, men har på senare år arbetat främst mot bank, försäkring och detaljhandeln.
”Genom rekryteringen av Daniel genomför vi en satsning på att stärka Softhouse varumärke speciellt i Stockholmsregionen. Vi får nu helt andra möjligheter att nå ut med vårt budskap i den viktiga Stockholmsregionen”, säger Stefan Johansson.

För mer information vänligen kontakta:
Stefan Johansson, vd Softhouse Consulting Sverige
Tel: 0706-300 453
e-mail: stefan.johansson@softhouse.se