Categories: Uncategorized

by ardiana spahija

Share

Categories: Uncategorized

by ardiana spahija

Share

Softhousemedarbetaren Johan Normén har av IDG-forumet TechWorld utsetts till en av Sveriges bästa utvecklare. Han delar sjundeplatsen med sin främsta inspiratör, kunskapspartner och medtävlare – tvillingbrorsan Fredrik.
Johan Normén jobbar idag som coach, mentor och utvecklare på Softhouse i Göteborg. Genom karriären har han byggt upp expertkunskaper inom en mängd områden: C# och arkitektur via användargränssnitt och design till agila metoder och clean code – plus mycket, mycket mer. TechWorld beskriver honom som ”generalist som bland annat arbetat mycket kring mentorskap kring effektivisering av bland annat kod och metoder”.

– Jag älskar att hålla låda på seminarier och workshops – prata ledarskap, motivation och agila metoder. En bra brainstorm kan verkligen ge mig den där underbara känslan av flow, säger Johan som vid sidan av sitt dagliga yrke ibland frilansar som fotograf och designer.

Var med och skapade SweNug
Redan som barn satt de båda parhästarna Johan och Fredrik och programmerade spel för Amiga hemma i villan i Alingsås. De första kommersiella uppdragen fick de under gymnasiet; till exempel kodade de kommunens första hemsida i mitten av 1990-talet. Redan då började de bygga upp det nätverk av kontakter som utgjort deras professionella plattform sedan dess. Bland annat har de varit med och skapat Sveriges största användargrupp för .Net-utvecklare – SweNug – som idag har över 3 000 användare.

– Vi engagerade oss väldigt mycket i communitys och forum, och eftersom vi var två var det som om vi fick dubbelt så mycket tillbaka – inte minst för att vi hela tiden pushade varandra, säger Johan.
Detta är fjärde gången IDG-ägda Techworld och Computer Sweden utser Sveriges bästa systemutvecklare. Från början omfattade listan över 100 nomineringar. Segraren Patrik Löwendahl, Avanade, fick ta emot sitt pris under IDG:s utvecklarträff Codenight den 15 oktober. Även Alingsås Tidning uppmärksammade utnämningen av bröderna Normén.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!