Softhouse Invest

Softhouse bildar nytt dotterföretag

Softhouse vinnare i Green Hackathon

green hack sm

Ett Softhouse-team med deltagare från olika kontor ställde upp i Green Hackathon – och vann!

Smart Cities Green Hackathon organiserades 12-13 februari av CESC (Center for Sustainable Communications) vid KTH och det svenska konsultbolaget Sweco. Det var ett hackathon fokuserat på smarta städer och hållbarhet i Stockholm.

Softhouse-teamet tävlade i utmaningen ”Skjutsgruppen – Ridesharing” och byggde en app för samåkning. De fokuserade på att utveckla ett koncept som involverar användarna mer så att de ska vilja använda appen och samåka mer. Detta uppnåddes genom gamification och statistik över hur mycket användaren bidrar till minskade CO2-utsläpp genom användning av appen.

Lösningen är open source och teamet använde sig av Ionic, Angular JS, HTML5 och data från GPS. Google maps användes som kartunderlag.

 

På 24 timmar lyckades teamet få fram en fungerande prototyp och juryn var övertygad – Softhouse stod som vinnare i tävlingen!

Deltagare var:

Robin Lindell – Växjö
Rodrigo Carrasco – Stockholm
Stellan Lindell – Göteborg
Tobbe Lundberg – Karlskrona
Tobias Nilsson – Göteborg

Läs mer om Green Cities Smart Hackathon, titta på presentationerna och på prototypen här: http://smartcities.greenhackathon.com/

 

Nytt partnerskap med Google

logo_lockup_cloud_platform_icon_horizontal

Softhouse har nyligen skrivet på ett partnerskap med Google för att kunna erbjuda lösningar på Google Cloud Platform (GCP). Att arbeta med GCP går väl ihop med Softhouse principer kring agil utveckling. Plattformen är flexibel och kan skala upp och ner utifrån kundernas behov och användning och passar bra för kunder som inte vill hantera infrastruktur och drift själva. Google är världsledande vad gäller snabb hantering av stora mängder data vilket är nyckeln till framgångsrika applikationer inom IoT, gaming, streaming media etc.