Rodrigo möter Chiles president

Rodrigo Carrasco, utvecklare på Softhouse i Stockholm, är inbjuden till möte med Chiles president Michelle Bachelet vid hennes besök i Sverige.

Rodrigos inbjudan till mötet med Chiles president i Stockholm i maj

I februari i år deltog Rodrigo i det Softhouse-team som tog hem första pris vid Green Hackathon Smart Cities (http://smartcities.greenhackathon.com/). Vinsten fick god spridning i media och ett par dagar senare hörde utrikesdepartementet i Santiago och chilenska ambassaden i Stockholm av sig till Rodrigo, som ursprungligen är från Chile och bjöd honom till ambassadören på middag för att prata vidare.

Chile, med Santiago i spetsen, satsar nu mycket på Smarta städer genom satsningar på digitalisering och Internet of Things. Förutom att träffa kung Carl Gustav och statsminister Stefan Löfven ska president Bachelet och hennes delegation träffa representanter för svenskt näringsliv och däribland Softhouse-konsulten Rodrigo Carrasco. Softhouse och Rodrigo är förstås både stolta och förväntansfulla inför mötet där vi hoppas både kunna inspirera och inspireras.

President Michelle Bachelet

Det är naturligtvis en stor ära att bli personligen uppmärksammad av presidenten i sitt hemland och jag ser mycket fram emot att träffa henne. Samtidigt känns det viktigt att förbereda sig väl så att mötet blir värdefullt för båda parter” säger Rodrigo.

Vi på Softhouse gratulerar Rodrigo till denna möjlighet och önskar honom och Chile lycka till med mötet och framtida utmaningar!

Talent Without Borders!

Softhouse är med och skapar Talent Without Borders, ett projekt för att hjälpa nyanlända få kvalificerade arbeten.

Det råder brist på kvalificerad arbetskraft på många håll i Sverige. Samtidigt finns det massor av kompetens bland nyanlända som inte har jobb. Det är ur detta resursslöseri som idén till Talent Without Border föddes i Öresundsregionen.

Jayway, Cybercom, Malmö Högskola, Lunds universitet, Minc, Qlik och Softhouse – där har ni aktörerna som tillsammans vill göra skillnad och nu drar första projektet igång. Fokus i denna omgång ligger på mjukvaruutveckling och syftar bland annat till att belysa arbetskulturen kring IT-projekt i Sverige. Det är viktigt att förstå den ofta prestigelösa och informella ledarstilen i Sverige och en nyckel till att bli framgångsrik ligger i stort förtroende för varandra i teamet och nära kontakt med kunden. Man måste våga göra sin röst hörd.

En av Softhouse grundvärderingar ligger i att dela med sig av kunskap, vilket gör att detta initiativ naturligt integreras i vår verksamhet.

”Softhouse Malmö är precis som hela regionen (och Sverige) redan väldigt diversifierad när det gäller våra medarbetares nationella ursprung. Räknar man på första och andra generationssvenskar så är ca 12 nationaliteter redan representerade. Svenska IT-marknaden behöver nya duktiga medarbetare, för oss är det därför helt naturligt att hjälpa till där vi kan. Deltagarna är ju också potentiella kandidater för rekrytering till oss själva, så även från det perspektivet blir det intressant för oss att deltaga med både utbildningar och Scrum Master-rollen.”

– Mats Petersen, VD Softhouse Malmö

Ni kan läsa mer om Talent Without Borders här.

 

 

 

Agil transformering hos telekomföretag

Det internationella telekomföretaget befinner sig på en marknad som rör sig snabbt framåt, både tekniskt och kommersiellt. Detta ställer höga krav på ledning och organisation då utrymmet för oklarheter, missförstånd och förseningar är mycket litet.

Möt Christoffer Noring, Google Developer Expert

noring

Softhousekonsulten Christoffer Noring blev som fjärde svensk nyligen utsedd till GDE – Google Developer Expert.

Vad betyder nu detta? Såhär skriver Google:

”Google Experts are a global network of experienced product strategists, designers, developers and marketing professionals actively supporting developers, startups and companies changing the world through web and mobile applications.”

Christoffer är en mycket skicklig utvecklare i ordets rätta bemärkelse. Han utvecklar inte bara kod, utan fokuserar outtröttligt på att utveckla kunder, kollegor och sig själv. Utöver sina konsultuppdrag så organiserar Christoffer fyra meetup-grupper i Göteborg med totalt 1100 deltagare och det ökar hela tiden. Att demokratisera kunskap – dela med sig av det man kan är något Christoffer också gör via att tala på konferenser och i sin blog som ni hittar här:

softchris.github.io

Stort grattis till Googles utnämning Christoffer! Mer info om Christoffer och GDE hittar ni här:

developers.google.com/experts/people/christoffer-noring