by rebecka

Share

Kvinna som kollar i sin telefon på en tågstation

Skånetrafiken – Mobil biljettlösning med analysfunktion

Skånetrafiken behövde en mobil biljettlösning och en implementering av ett komplett biljettsystem tillsammans med ett enkelt back office. Vi byggde den mobila biljettlösning utifrån det befintliga biljettsystemet och skapade både en Android och iOS version av appen.

Det var viktigt att systemet kunder levereras inom en kort tidsfrist och dessutom kunde integreras och samarbeta med andra svenska transportföretag samt danska DSB. Vi gjorde en integration av mobilbetalning med biljettlösningar såsom PSP, SMS-server och trafiksystemet ETIS.

Tjänsten sammanfattas i en enkel mobilapplikation som gör det enkelt för resenären att köpa en biljett direkt i mobilen. En elektronisk biljett skapas, som är enkelt att använda, och som synkar med befintliga biljettsystem vilka sedan kan användas på samtliga av Skånetrafikens transportmedel. Vi skapade också ett enkelt och lättanvänt gränssnitt för Skånetrafikens kundtjänst som gör det smidigt att hitta individuella biljetter till en resenär eller att göra en återbetalning. Skånetrafiken fick också en enkel översyn av analys och statistik från användandet och statistik på val av transportmedel eller aktuell biljettförsäljning. Projektet startade i Februari 2013 och lanserades 5 månader senare, inom förväntad tidsram.

”Det är fantastiskt att vara projektledare för en tjänst som har blivit så uppskattad av våra kunder och som också fått en så enorm mängd positiv uppmärksamhet i branschen” – säger Pernilla Nilsson, Business Developer Skånetrafiken

Ett år efter lansering av appen hade den över 190 000 registrerade användare och den mobila biljettförsäljningen ökade kontinuerligt. Ca 120 000 mobila biljetter används varje månad och biljettlösningen utvecklas regelbundet med funktioner som kan scanna printade resedokument, använda rabattkoder eller införa digitala kampanjer direkt i appen.

Skånetrafiken

Skånetrafiken ansvarar för kollektivtrafiken i Skåne och är en regional myndighet inom Skåne läns landsting. Varje år görs det över 100 miljoner bussresor och mer än 40 miljoner resor med lokaltågen Pågatågen och Öresundstågen.

Taggar: Android, IOS, mobila biljetter, mobil biljett, biljettlösning, ETIS, SMS-server, PSP, internationellt, mobilapplikation, mobilapp

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!