Categories: CSR

by ardiana spahija

Share

Categories: CSR

by ardiana spahija

Share


Åtta veckor har nu gått och CSR initiativet, Talent Without Borders, har i slutet på vecka 23 slutfört sin allra första omgång av Hackademy för nyanlända. 

Åtta stycken duktiga och engagerade nyanlända utvecklare har tillsammans arbetat som ett team enligt Scrum och varvat utbildningssessioner med praktisk arbetet i projektet Bikes vs Cars. Projektet är från början en dokumentärfilm från WG Film med tillhörande WEB samt mobila applikationer. Teamet har i deras praktiska arbete fokuserat på att förbättra den mobila applikationen vars huvudsakliga syfte är att beräkna hur mycket koldioxid du som cyklist besparar jordens miljö i förhållande till om du åker bil samma sträcka.

”Ingen i teamet hade tidigare arbetat med Scrum och få hade arbetat med Android. De hade ingen kännedom om varandra och några av dem hade aldrig tidigare arbetat i team. Det har varit en utmaning som var och en av de åtta teammedlemmarna klarat av mycket bra, både enskilt och i team” berättar Åsa Stark, ScrumMaster för Talent Without Borders.

För Softhouse har det varit självklart att delta i projektet med utbildningar, handledning samt att ta Scrum Master rollen för hela teamet. Målet med Hackademy är att öka nyanländas chanser till att få arbete i Sverige och efter åtta intensiva veckor har nu tre deltagare från Hackademy fått konkreta jobberbjudanden och de övriga är i processer för anställning eller har fått praktikplatser. Förutom jobb-och praktikerbjudande har CSR initiativet även uppmärksammats av Dagens EKO. I inslaget under söndagskvällen (12/6) intervjuas en av deltagarna i vår Hackademy samt en representant från Arbetsförmedlingen. För att höra inslaget klicka på ikonen nedan och spola fram till ca 7:50 minuter in i inslaget.

”Det har varit en spännande resa för oss på Softhouse och planeringen för nästa Hackademy, till hösten, kommer att starta inom de närmaste dagarna” berättar Mats Petersen, VD at Softhouse Consulting Öresund AB.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!