Softhouse bildar nytt dotterföretag – inriktat på att äga och utveckla bolag

 

Den 1 januari bildade Softhouse Consulting Öresund AB ett nytt dotterbolag: Softhouse Invest AB, med kontor i Malmö. Företaget, som leds av Stefan Johansson, är inriktat på att förvärva och utveckla bolag inom IT-området.

 

Enligt bolagsordningen ska verksamheten hos Softhouse Invest AB vara “att sälja managementtjänster, äga och förvalta bolag inom IT-området samt idka därmed förenlig verksamhet.” Fokus kommer att ligga på att köpa in företag inom branscher där Softhouse-koncernen redan idag har kunnande och expertis för den värdeskapande processen.

Vi kommer att förvärva sådana verksamheter som vi kan hjälpa till att utveckla. Koncernen ska utgöra en riktigt bra partner, oavsett om det handlar om utveckling av produkter eller  arbetsmetodik, säger Stefan Johansson, nytillträdd vd för Softhouse Invest AB.

 

Sedan tidigare är Softhouse delägare i ett par företag, bland annat T-Kartor i Kristianstad. Tidigare uppköp har dock handlat om att fånga goda tillfällen i flykten, medan det nya företaget kommer att följa en tydlig strategi.

För vissa företag kommer vi att vara inriktade på att skapa en konstant och uthållig lönsamhet, säger Stefan Johansson. För andra kommer vi att vara mer inriktade på att höja värdet, kanske för en framtida avyttring. I vissa fall kanske endast delar av verksamheten byter ägare.

 

Om Softhouse

Softhouse Consulting Öresund AB är ett svenskt, privatägt, IT-konsultföretag specialiserat dels på utveckling, underhåll och anpassning av mjukvara, dels på verksamhetsutveckling. Företaget är ett av de ledande företagen i Skandinavien på Lean & Agile. Softhouse grundades 1996 och har idag cirka 200 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Karlskrona,Växjö, Helsingborg samt Sarajevo.

 

För mer information, kontakta Stefan Johansson, Softhouse Invest (stefan.johansson@softhouse.se; 0706-30 04 53).

Premiär för DevTribe i Karlskrona

En community som vill inspirera utvecklare

DevTribe Gathering (DTG) är ett nytt forum som kommit till för utvecklare av utvecklare som brinner för kod, designmönster och arkitektur som håller måttet. Nu breddar Softhouse Consulting AB detta forum geografiskt och öppnar upp dörrarna i Karlskrona den 16:e mars 2017  med temat JavaScript: Vad är nytt imorgon. Från erfarenhet samt flera år i branschen vet vi att många företag ser JavaScript som vår tids lingua franca. Det används överallt, inte bara på webben utan ända från molnen ner till mikrokontrollers. Dessutom rör sig dess ekosystem i en rasande fart, kompetens åldras snabbt, nya ramverk föds varje dag medan andra överges. Under denna Gathering hålls blixttal kring ämnet samt open space sessioner för att besvara frågor som:

  • Hur kan en IT-avdelning möta denna värld?
  • Vilka ramverk ska jag satsa på, vilka ska överges?
  • Hur håller jag en hög kompetens utan att bränna ut mig?
  • Är react verkligen bättre än angular?

Vill du vara med och ta del av diskussioner om hur olika företag har hanterat JavaScript och dess utmaningar? Ta chansen att kostnadsfritt anmäla dig till DevTribe Gathering i Karlskrona. Alla som är angelägna om att utveckling ska hålla professionell kvalitet är välkomna. Säkra din plats redan idag:

Eventbrite - DevTribe Gathering 4

DevTribe Gathering: www.devtribe.se

Softhouse först i Sverige med Swish i biljett-app

 Användarsuccé när Softhouse integrerar Swish i Östgötatrafikens biljett-app

 

I den nya versionen av Östgötatrafikens app kan resenärerna numera välja Swish när de betalar biljetten. Responsen från kunderna har varit över förväntan: redan efter en vecka betalades var fjärde köp i appen med Swish.

 

Lördagen den 14 januari rullade Softhouse AB ut en uppgraderad version av Östgötatrafikens biljett-app – den första i Sverige som erbjuder Swish som betalningslösning. Första dagen valde 10 procent av app-användarna att betala på detta vis, och efter en vecka, hela 25 procent.

 Vi ville göra det ännu enklare för kunderna att betala biljetten i appen, därför är vi glada att kunna erbjuda Swish som en ny betalningslösning, säger Eva Jylltorp, kommunikationschef på Östgötatrafiken.

 

Swish för privatpersoner har funnits i Sverige sedan 2012 och har idag cirka fem miljoner registrerade användare. Hittills har det mest handlat om att privatpersoner har fört över pengar till varandra, men nu satsar Swish stort på relationen mellan konsument och företag.

Ambitionen med vår nya tjänst Swish Handel är att betala enklare vid fler tillfällen, till exempel vid e-handel, säger Anna-Lena Wretman, VD för GetSwish AB. Det glädjer oss att Östgötatrafiken vill vara så tidigt ute med att erbjuda Swish som betalningslösning i sin app och att det snabbt har blivit så populärt.

 

Vi tror på Swish som betalningslösning och det är därför vi har ansträngt oss lite extra för att ligga först i spåret när det gäller biljett-appar, säger Ola Persson, affärsansvarig för Mobila biljetter på Softhouse AB i Malmö. Vi är övertygande om att 2017 kommer vara året då många kollektivtrafikbolag väljer att integrera swish i sina lösningar – vi har märkt av ett kraftigt ökat intresse för Swish från kunder och även andra intresserade som vill höra mer om hur tjänsten kan integreras med befintliga biljett-appar.

 

Vill ni veta mer om våra mobila biljettlösningar?
Kontakta Ola Persson på 0708-30 84 74 eller skicka ett mail till ola.persson@softhouse.se

 

 

Smarta- och användarvänliga mobila biljetter för Softhouse till London

Med smarta- och användarvänliga mobila biljetter i fickan reser Softhouse till London som utställare på världens största sammankomst för kollektivtrafik, Transport Ticketing Global.

Det var med stor glädje och entusiasm som Softhouse den 14 januari 2017 släppte en uppgraderad version av Östgötatrafikens biljett-app, en version som tog dem steget längre i erbjudandet av användarvänliga biljettlösningar. Softhouse blev därmed först i Sverige att integrera och erbjuda Swish som betalningslösning för resenärer inom kollektivtrafiken.

– Nu vill vi testa vårt mobila biljett-erbjudande på den internationella marknaden och valde därför en mässa som drar till sig kollektivtrafikbolag och leverantörer från hela världen säger Ola Persson, affärsansvarig för Mobila biljetter på Softhouse AB i Malmö.

 

Vill ni veta mer om våra mobila biljettlösningar?
Kontakta Ola Persson på 0708-30 84 74 eller skicka ett mail till ola.persson@softhouse.se

 

Bengt Gustavsson tar över som koncern-vd

Ledningsrockad hos Softhouse: Bengt Gustavsson tar över som koncern-vd

 

Softhouse Consulting Öresund AB, med huvudkontor i Malmö, genomförde en rockad i ledningen strax före årsskiftet. Ny koncern-VD är Bengt Gustavsson, medan företrädaren Stefan Johansson har blivit utnämnd till VD för det nystartade dotterbolaget Softhouse Invest.

Bengt Gustavsson, som tidigare var chef för verksamheten vid kontoren i Karlskrona och Växjö, har arbetat vid Softhouse i knappt fem år. Han är ekonom med lång erfarenhet inom IT-branschen, bland annat 15 år på Ericsson.

– IT branschen har aldrig varit så spännande – och betydelsefull – som nu, mitt i vågen av digitalisering som sveper över alla branscher, säger Bengt Gustavsson. Med våra rötter i Lean- och Agilt arbetssätt står vi väl rustade att hjälpa våra kunder in i den digitala världen.

Verksamheten i det nya dotterföretaget Softhouse Invest är inriktad på att sälja managementtjänster samt att äga och utveckla bolag inom IT-området.

– Genom att vi har tillgång till koncernens samlade expertis öppnar vi fantastiska möjligheter till värdeskapande hos de företag som vi förvaltar, säger Stefan Johansson. Personligen tycker jag det ska bli jättespännande att engagera sig i produktskapande projekt; det är något som jag har lång erfarenhet av från bland annat Ericsson.

 

Förändringarna genomfördes den 1 november 2016.

Vill ni veta mer? 
Kontakta Jenny Rosencrantz, kommunikationschef, på 070-941 82 65 eller skicka ett mail till jenny.rosencrantz@softhouse.se