Categories: Uncategorized

by Ardiana Spahija

Share

 

Den 1 januari bildade Softhouse Consulting Öresund AB ett nytt dotterbolag: Softhouse Invest AB, med kontor i Malmö. Företaget, som leds av Stefan Johansson, är inriktat på att förvärva och utveckla bolag inom IT-området.

 

Enligt bolagsordningen ska verksamheten hos Softhouse Invest AB vara “att sälja managementtjänster, äga och förvalta bolag inom IT-området samt idka därmed förenlig verksamhet.” Fokus kommer att ligga på att köpa in företag inom branscher där Softhouse-koncernen redan idag har kunnande och expertis för den värdeskapande processen.

Vi kommer att förvärva sådana verksamheter som vi kan hjälpa till att utveckla. Koncernen ska utgöra en riktigt bra partner, oavsett om det handlar om utveckling av produkter eller  arbetsmetodik, säger Stefan Johansson, nytillträdd vd för Softhouse Invest AB.

 

Sedan tidigare är Softhouse delägare i ett par företag, bland annat T-Kartor i Kristianstad. Tidigare uppköp har dock handlat om att fånga goda tillfällen i flykten, medan det nya företaget kommer att följa en tydlig strategi.

För vissa företag kommer vi att vara inriktade på att skapa en konstant och uthållig lönsamhet, säger Stefan Johansson. För andra kommer vi att vara mer inriktade på att höja värdet, kanske för en framtida avyttring. I vissa fall kanske endast delar av verksamheten byter ägare.

 

Om Softhouse

Softhouse Consulting Öresund AB är ett svenskt, privatägt, IT-konsultföretag specialiserat dels på utveckling, underhåll och anpassning av mjukvara, dels på verksamhetsutveckling. Företaget är ett av de ledande företagen i Skandinavien på Lean & Agile. Softhouse grundades 1996 och har idag cirka 200 anställda i Stockholm, Göteborg, Malmö, Karlskrona,Växjö, Helsingborg samt Sarajevo.

 

För mer information, kontakta Stefan Johansson, Softhouse Invest (stefan.johansson@softhouse.se; 0706-30 04 53).

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!