Categories: Pressmeddelande

by rebecka

Share

Som ett led i arbetet att på sikt kunna erbjuda alla medarbetare fritt resande inom Skåne, har Softhouse Öresunds VD Roland tillsammans med initiativtagaren Ola, beslutat sig för att ge bort Skånetrafikens sommarbiljett till alla 80 medarbetare.

Det har varit stort intresse bland våra medarbetare att resa mer hållbart och vi har lyssnat på deras önskemål och därför har vi tänkt om vad det gäller årets sommarpresent. Istället för att köpa en pryl så skickar vi ut Skånetrafikens sommarbiljett i appen för att uppmuntra till att hitta till kollektivtrafiken, nya utflyktsmål och ett hållbart resande i sommar. Vi gör det här experimentet nu och kommer mäta om det leder till förändrade resvanor på sikt.

– Det är väldigt positivt och glädjande att så många av våra medarbetare är måna om att vi reser miljövänligt och därför tror vi att just sommarbiljetten skapar rätt förutsättningar för att göra det. Dessutom är Skånetrafiken vår kund och det är en viktig funktion i vårt utvecklingsarbete att testa och använda deras tjänster kontinuerligt säger Roland Ferngård, VD, Softhouse Consulting Öresund AB.

Ola Persson som är en av initiativtagarna instämmer.

– Jag brinner verkligen för att visa på möjligheterna med bra kollektivtrafik och att vi på Softhouse ska dra vårt strå till stacken i omställningen till ett hållbart samhälle. Just därför är det väldigt roligt att vi får chansen att bjuda våra medarbetare på den frihet som en sommarbiljett kan ge säger Ola Persson, affärsansvarig för mobila biljettlösningar, Softhouse Consulting Öresund AB.

Ola har sedan tidigare uppmärksammats för sitt driv gällande att åka mer kollektivt och att tänka miljösmart. Bland annat fick han stor uppmärksamhet i sociala medier när han bad om tips på vart nästa konferensresa med Softhouse skulle kunna gå, utan flyg.

– Vi tycker att det är jätteroligt att Softhouse har valt att gå i bräschen och visa andra företag att det går att tänka miljösmart och hållbart. Det är lätt att säga att man vill leva hållbart men Softhouse visar verkligen med stort engagemang att de menar vad de säger. Sommarbiljetten är ett bra tillfälle att börja och vi på Skånetrafiken hoppas såklart att detta även leder till att fler företag följer deras exempel med antingen sommarpresenter i form av sommarbiljetten eller 30-dagars biljett som förmån till anställda i höst. Alla Skånetrafikens biljetter, sommarbiljett, 30-dagars, enkel osv. går enkelt att köpa och skicka till anställda genom Skånetrafikens nya företagsportal, säger Marie Strandberg, Produktägare e-tjänster, Skånetrafiken

Vad är sommarbiljetten

Med sommarbiljetten kan medarbetare resa hur mycket de vill med tåg och buss i hela Skåne. Sommarbiljetten gäller för en vuxen och två barn, under 60 dagar ­– från 15 juni till och med 16 augusti – och kostar 699 kronor. För vidare information vänligen kontakta Skånetrafiken.

Softhouse Öresund har sedan 2013 levererat biljettlösningar i mobilen till Skånetrafiken.

Kontakt

Roland Ferngård VD, Softhouse Consulting Öresund AB, +46 727 34 08 04

Om Softhouse

Softhouse utvecklar digitala affärer, mjukvara och människor och levererar värde snabbt och kontinuerligt genom agila arbetssätt och kompetenta medarbetare. Softhouse startade 1996 och var en av de första bolagen att introducerade Agil metodik i Sverige. Softhouse erbjuder Agil mjukvaruutveckling och konsulttjänster inom IT, ledarskap och coaching. Softhouse har ca 200 medarbetare fördelade på kontoren i Stockholm, Malmö, Karlskrona, Karlshamn, Växjö, Jönköping, Helsingborg och Sarajevo. 2019 omsätter koncernen 250 miljoner kronor.

 

 

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!