Categories: Nyheter

by rebecka

Share

Den 5/11-2019 hade vi vår första LeanTribe i Karlshamn med 35 anmälda tillsammans med NetPort Science Park. Vi pratade digital transformation och hade talare med olika bakgrund och inriktningar.

Att nyttja digitaliseringens möjligheter på bästa sätt och på så kort tid som möjligt kan vara en utmaning. Digitaliseringen påverkar och förändrar vårt samhälle hela tiden. Ny teknik, data och insikter förändrar företagens tjänster, affärsmodeller och vårt sätt att arbeta och kommunicera. Vi ställer oss frågan hur vi kan nyttja digitaliseringens möjligheter och hur vi enkelt kan applicera den digitala transformationen där vi är och på vår verksamhet. Genom att använda ny teknik, mängder med data, nya smarta lösningar och se över befintliga affärsmodeller kan digitalisering bidra till smartare och effektivare tjänster och produkter mot marknaden. Frågan är – hur kan vi med ny teknik jobba smartare och bättre?

Oliver Lundgren är VD på Skolon och tech-entreprenören som grundade sin första verksamhet vid 13 års ålder. Han har sedan dess arbetat i flera olika techbolag och är bland annat grundare och VD till Skolon; en plattform för att samla digitalt lärande på ett och samma ställe med syftet att ge den svenska skolan de bästa möjliga digitala förutsättningarna. Oliver pratade om hur affärsmodeller påverkas i en digital värld och hur resan med Skolon kan återspegla hur affärsmodeller påverkas i en digital värld där nya aktörer och förändrade kundbeteenden förändrar förutsättningarna kontinuerligt. Därför behöver man se över affärsmodellerna kontinuerligt för att hänga med och vara aktuell.

Oliver Lundgren från Skolon

Johan Olsson är sälj och marknadschef tillika en av ägarna i ScanBox. Han gav upp sin storbolagskarriär för att ansluta till det lilla blekingeföretaget med den ambitiösa och smått galna iden att sprida den svenska modellen för mattransporter över hela världen. Idag är snabbväxande ScanBox aktiva på närmare 60 marknader världen över med en omsättning på en bit över 100 miljoner. Man har exempelvis levererat kompletta lösningar till några av världens största kryssningsfartyg, arenor, sjukhus casino- och hotellkomplex. Johan pratade om hur de har digitaliserat sin produkt och hur digitala verktyg kan innebära tillväxt om de används på rätt sätt. Hur de skapar oändliga möjligheter och hur den traditionella tillverkningsindustrin i hög takt har transformerats genom det digitala arbetet.

Johan Olsson från Scanbox

Oscar Alvarsson är product manager på Bynk och har spenderat i stort sett hela arbetslivet inom Fintech. Från att ha arbetat i drygt tio år, i internationella roller på leverantörssidan, gentemot banker och finansbolag är han nu en del av ett team som är i full färd med att skapa en digital bankutmanare. I de traditionella bankerna har fått en ökad konkurrens från en mängd Fintech-aktörer som har sett möjligheterna med att kunna bedriva bankverksamhet på ett helt annat sätt än tidigare. Med hjälp av ny teknik, användarvänliga och enkla gränssnitt samt nya regler kring open banking finns det en mängd möjligheter för nya aktörer att på allvar utmana den traditionella bankvärlden.

Oscar Alvarsson från Bynk

Jonas Zetterqvist är efter många år inom mjukvaru- och telekombranschen tagit steget in i den traditionella skogsindustrin och är idag verksam inom Södra Skogsägarnas koncern-IT som Utvecklingschef. Jonas har erfarenhet från den internationella mjukvaruindustrin med många år i bagaget som verksam både i Sverige och utomlands. Skogsindustrin är en mycket viktigt industri lokalt men också nationellt som under en längre tid har varit mycket traditionell. Nu förändras industrin med fler krav där den digital förändringsresa blir mycket viktigt. Jonas pratade om de digitala utmaningarna som man måste möta som en stor organisation och lyfte på ämnen såsom att följa träts förädlingsresa och 5G.

Jonas Zetterqvist Södra Skogsägarna

Ronald Haagensen, Business Development Director på Avalon by Devoteam som idag är en av de ledande globala Cloud leverantörerna. Ronald har över 20 års erfarenhet inom Affärsutveckling och IT, och arbetar dagligen med att förändra och hjälpa kunder med deras digitalisering samt resa mot Cloud. Ronald pratade om hur man kan ta klivet in i en mer digitaliserad arbetsplats, samt hur den kan utvecklas till det bättre med hjälp av stora partnerskap såsom Google och Salesforce.

Ronald Haagensen från Avalon by Devoteam

Efter blixttalen hade vi open space diskussioner där vi pratade om respektive ämne ytterligare i smågrupper. Tack för en fantastisk kväll och tack alla ni som kom och dela med er av erfarenheter och kunskap.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!