by rebecka

Share

by rebecka

Share

2019-04-17 Växjö Softhouse. Foto: Jonas Ljungdahl

Pontus läste programmering och design för webben på Linnéuniversitet för att bli mjukvaruutvecklare. Tredje året fick han en praktikplats hos oss på Softhouse och fastnade. Nu älskar han friheten som det innebär att arbeta hos oss och att ständigt utvecklas. Till en början arbetade han mestadels mot frontend men har under tidens gång också börjat arbeta med backend. 

Vad arbetar du med? 

Pontus arbetar både mot frontend (vilket innebär utveckling mot webben) men även backend (vilket innebär utveckling mot serversidan / interna system. Han inledde sin karriär på Softhouse med att arbeta mot frontend, men har under tidens gång även kommit in på backend. 

Jag är ett stort fan av cloud, säger Pontus. Han fortsätter

– Titeln som mjukvaruutvecklare är väldigt bred men till stor del innebär det att kunna utveckla mjukvarulösningar till olika system som t.ex. mobilappar, webbplatser, mjukvara till interna system och liknande.  

Just nu är Pontus arbetsuppgifter relativt breda. Jag arbetar med devops i cloud (Azure, Google cloud platform), frontend i React samt backend i Python. Dessutom en del skript-automation i Bash och JavaScript.

– Det bästa med mitt jobb är att det är en utmaning. Området är stort och det finns alltid nya saker att lära sig och man utvecklas ständigt, berättar Pontus. 

Hur ser din yrkesresa ut? 

Pontus yrkesresa började som vårdbiträde på ett ålderdomshem efter gymnasiet. När han kommit på vad han ville plugga vidare till började han på Linneuniversitetet och läste Programmering och design för webb. Tredje året fick han praktik hos oss på Softhouse och fastnade därefter då han älskar friheten att arbeta som konsult på Softhouse. 

– På Softhouse har jag helt underbara kollegor och jag har möjligheten att utveckla min kompetens och ständigt lära mig nya saker i form genom utbildningar företaget håller och få flera certifieringar, säger Pontus och skrattar till.

– Och såklart – allt gratis kaffe! :)  

Vad har du för fritidsintressen? 

Pontus är en tekniknörd och gillar att mecka med hårdvara och programmera. På fritiden tycker han också om att träna på gym, men på grund av pandemin har han istället börjat ut och springa runt växjösjön.  

Vad är din hemliga talang? 

– Jag är riktigt grym på Guitar Hero! Har fortfarande expert-andan i mig efter alla år. Dessutom kan jag nog knäcka alla delar i kroppen, något sambon inte alltid uppskattar, berättar Pontus och skrattar. 

 

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!