by rebecka

Share

2019-04-17 Växjö Softhouse. Foto: Jonas Ljungdahl

Malin Brannegård arbetar hos oss som frontend utvecklare. Efter att ha varit ute och rest i världen bestämde sig Malin för att komma hem och utbilda sig inom frontend och fick jobb hos oss på Softhouse strax innan examen.

Frontend och fullstack-utvecklare som jobbar med det som syns

Malin arbetar som frontend utvecklare och jobbar med att utveckla den “synliga delen” av olika typer av applikationer. 

– Kort beskrivet är jag den som exempelvis skapar en knapp och programmerar in vad som ska hända om användaren klickar på den. Just nu arbetar jag som fullstack utvecklare på uppdrag hos Fortnox, berättar Malin. 

– När man arbetar som utvecklare så blir det att man arbetar både med frontend och backend, så jag har lite koll på backend utveckling och databaser också vilket är bra.  

Från hotell i Australien till studier i frontend i Sverige 

Malin berättar att hon har haft många olika jobb innan hon bestämde sig för att hoppa på en utbildning. Hennes yrkesresa började som timanställd inom äldrevården sedan flyttade hon till Australien och började arbetade som värdinna på ett hotell. Efter att ha visat framfötterna inom sin roll blev hon befordrad till “event coordinator” på Australiens största event-hotell. Men efter ett tag bestämde sig Malin för att flytta tillbaka till Sverige och lämna hotellbranschen. Istället började hon plugga frontend utveckling och strax innan hennes examen 2019 blev hon anställd hos oss på Softhouse. 

– Det roligaste med mitt jobb är problemlösning. Jag tycker det är roligt när man får en skiss av en features och får möjligheten att utveckla det, säger Malin. Hon fortsätter 

– Det bästa med att arbeta på Softhouse är att det är en soft stämning på arbetsplatsen och våra ledare bryr sig om personalens välmående. Vi får många bra förmåner och även möjlighet till kompetensutveckling kontinuerligt.

Hjälper hemlösa katter

På fritiden föredrar Malin att umgås med sina nära och kära, träna på gym och reser gärna utomlands till en härlig strand när tillfälle ges. Malin lägger också gärna tid på att rädda hemlösa katter eller att rida. 

– Dessutom har jag har en hemliga talang som är att jag blandar otroligt goda drinkar som brukar bli väldigt uppskattat, berättar Malin

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!