Categories: Artikel

by martingustavsson

Share

Categories: Artikel

by martingustavsson

Share

Du har en idé. Kanske är det en ny app eller tjänst som du tror kan bidra till positivt till ditt företags verksamhet

Var börjar du?

Du kanske redan har en tydlig vision, men det finns alltid en massa frågor som behöver besvaras, och problem kan uppstå på vägen. Du vet så klart redan detta, och det är därför du behöver ett sätt att testa dina idéer på.

Med en Design Sprint kan du testa dina idéer!

Här är en snabb introduktionsvideo med Jake Knapp som förklarar vad en design Sprint är:

Men kan vi köra en Design Sprint på distans?

Ja, absolut! På Softhouse har vi genomfört Design Sprintar med teamens medlemmar spridda över hela världen. Workshoparna hålls i videokonferens verktyg som Google Meet eller Zoom. Vi använder också digitala whiteboard verktyg som Miro för att dela idéer och för att vägleda alla i Sprint-teamet genom workshoparna. 

Hur skiljer sig en Remote Design Sprint från en vanlig Design Sprint?

Först och främst så arbetar vi i halvdags workshops istället för hela dagar. Detta gör det lättare för deltagarna att hålla momentum och fokus genom hela Sprinten. 

Det betyder att en Sprint vanligtvis tar två veckor att genomföra på distans (En in-person Sprint klaras av på en vecka), och om vi kör en dubbel Sprint där vi itererar och förfinar våra idéer så kommer den avklaras på tre till fyra veckor. 

Men eftersom vi bara kör halvdags workshops så betyder det också att deltagarna vanligtvis har lättare att anpassa jobbet med Sprinten till sina andra arbetssysslor. 

En remote Design Sprint kräver också mer av oss som faciliterar. Att förbereda virtuella whiteboards, hålla Sprint-Teamet väl preppat och informerat med dagliga statusuppdateringar och se till att alla deltagare har fungerande hårdvara och mjukvara är bara några av sakerna som håller oss extra upptagna under Sprinten. 

Några fördelar med att köra Design Sprints på distans

  • Sprint-teamets medlemmar kan delta från jordens alla hörn. Eftersom vi kör på distans så behöver vi inte sitta i samma mötesrum.
  • Halvdags-seminarium gör det lättare att kombinera med övrigt arbete.
  • Kortare dagar innebär att deltagarna visar mer engagemang och kan hålla bättre fokus

/Martin Gustafsson

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!