by nashmilmobasseri

Share

Glad tjej på softhouse som sitter i en grupp

Den globala spridningen av Covid-19 har förändrat sättet som vi lever våra liv på. Många förlorade sina jobb och de som har behållit sina jobb har tvingats att arbeta på distans hemifrån. Efter många månaders distansarbete verkar det som att framtiden har en mer avlägsen livsstil eftersom att många tekniska giganter också har antagit en permanent rutin för distansarbete.

Att arbeta på distans kommer naturligtvis med sina egna utmaningar. Det tvingar oss att anpassa oss till nya dagliga rutiner och nya arbetsrutiner. En av de uppgifter som en digital designer eller en facilitator kan utföra är att delta i eller driva en digital Design Sprint. I samband med de förändrade förhållanden i världen, körde vi en Remote Design Sprint i fyra veckor tillsammans med en av våra kunder.

Vi stötte på lite vanliga frågor under vår sprint så vi bestämde oss för att svara på tre av de allra vanligaste frågorna vi fick gällande genomförandet av en Remote Design Sprint.

1. Vilka verktyg ska vi använda för att kunna köra en smidig Remote Design Sprint?

Du behöver tre viktiga verktyg för

  • Videokonferenser
  • Virtuell whiteboard
  • En teamdiskussions-plattform

Videokonferenser

Vi föreslår Zoom för videokonferenser. Zoom har blivit mycket populärt under 2020 och erbjuder flera bra funktioner såsom skärmdelning, visningsalternativ och break out rooms etc.

Virtuell whiteboard

Våra två förslag på en virtuell whiteboard för molnverktygen Mural och Miro. I vårt projekt använde vi Miro och det fungerade bra. Det finns funktioner som hemlig röstning, punktröstning, få en säkerhetskopia från whiteboardtavlan, följ mig och det finns Adobe XD-integration, video- och bilddelning etc.

Fördelarna med att använda en virtuell whiteboard i molnet är att du har tillgång till obegränsat utrymme och du kan behålla dina inspelningar för alltid.

Teamdiskussions-plattform

För att hålla teamet uppkopplat kan du använda Basecamp. Basecamp är byggt med projektkoordinering i åtanke. Det låter dig bjuda in externa deltagare, vilket kan behövas för att köra ett projekt.

2. Vilka är de bästa sätten att förbereda Sprint-teamet?

Bygg ett team som inkluderar en beslutsfattare och sju eller färre personer med en mängd experter som kan bidra till projektet. Försök boka ett 30-minuters möte med sprintdeltagarna för att förklara hur Remote Design Sprint fungerar och presentera dem med de verktyg som ska användas under sprinten. En annan fördel med att ha ett möte på 30 minuter är att du får en chans att få en första genomgång utan att oroa dig för tiden.

3. Hur justerar jag Design Sprint-skisser så att de passar bättre i Remote Design Sprint?

Förenkla blixtdemos genom att låta deltagarna få några minuter på sig att förbereda demos någon annanstans än det delade Miro / Mural-kortet. Detta sparar tid eftersom deltagarna inte behöver dela sin skärm en efter en. Dessutom gör det facilitatorns jobb mycket lättare eftersom han kan kopiera varje demo från varje enskild tavla till den delade tavlan.

I allmänhet liknar Remote Design Sprint – Design Sprint med vissa justeringar. Vi samlade många insikter under Remote Design Sprint och fick också mycket positiv feedback efter att ha kört dem. Om du är intresserad av att lära dig mer om Design Sprint kan du läsa Sprint-handboken.

/Nashmil Mobasseri

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!