by rebecka

Share

Markus tillman och hans katt

Markus Tillman är mjukvaruutvecklare som prioriterar bra samarbeten och att lösa problem tillsammans med sina kollegor. För Markus är det bästa med Softhouse den roliga och lättsamma kulturen och självklart, alla kollegorna. När han inte designar och utvecklar kod vill han gärna komma ut och röra på sig – naturen och sportintresset ligger nära hjärtat.

Markus arbetar som mjukvaruutvecklare och tillsammans med sina kollegor eller med en kund jobbar han med att designa och utveckla kod som är lätt att underhålla och förstå.

– En kod som är lätt att underhålla ger mervärde åt kunden och är därför viktig. En kod som dessutom är svårläst gillar ingen ändå, menar Markus.

Markus, just nu, främsta arbetsuppgift är att hjälpa kunder att migrera tester från ett testramverk, skrivet i XML, av kund till JUnit5 (java), som är en industristandard för “unit” och “komponent integration testning”. Bakgrunden är att test-ramverket är skrivet för testare men kunden har inga egna testare kvar. För oss utvecklare är det mycket enklare att använda JUnit5 i Java än kundens ramverk i XML.

Från student till mjukvaruutvecklare

Innan Markus började hos oss pluggade han på Blekinge tekniska högskola, BTH i Karlskrona. Där läste han spelprogrammering och en master inom datavetenskap.

– När jag sökte till Softhouse verkade det som rätt företagskultur; roligt, lättsamt och en känsla av att vi löser problem tillsammans. Den känslan har bara förstärkts genom åren, speciellt nu när restriktioner kring Coronaviruset påverkar oss på olika sätt och vi behöver arbeta ännu mer digitalt än tidigare och inte kan umgås på samma sätt. Tillsammans har vi löst problemet genom digital musikquiz på fredagar, spel och digital fika, berättar Markus.

Han fortsätter.

– Det bästa med att arbeta på Softhouse är kollegorna. Vi gör roliga aktiviteter tillsammans med jämna mellanrum, både de närmaste teamet men också tillsammans med hela kontoret. Många av mina kollegor är även kompisar utanför jobbet och en av dem bor jag ihop med.

För Markus är vi på Softhouse ett företag med rätt typ av kultur och det är lättsamt och roligt. Han uppskattar möjligheten att ta pauser mitt på dagen och få komma ut när det är ljust ute. Vilket så klart är extra viktigt speciellt på vintern. Markus stora fritidsintresse involverar nämligen sport och naturen!

Fysisk aktivitet ute i naturen ligger nära hjärtat

På fritiden är Markus gärna utomhus i naturen genomför någon form av fysisk aktivitet såsom löpning, mountainbike, simning, swimrun eller åker snowboard.

– Prestationsfri utomhussimning som swimrun eller cykling i skogen en sommardag är något av det absolut bästa jag vet, berättar Markus.

Han fortsätter.

– Eftersom jag tränar så mycket blir jag lätt hungrig. Så min hemliga talang måste vara att jag kan äta två hela pizzor på en sittning utan problem.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!