by rebecka

Share

by rebecka

Share

Marijana Kandić är bergsklättraren som ser till att alla anställda på Softhouse Balkans trivs och är på samma spår när det gäller vår företagskultur. När hon inte sätter upp kommunikationsstrategier eller prata med sina kollegor och planerar aktiviteter föredrar Marijana att utföra yoga, vara ute i naturen och har ett brinnande intresse för miljön.

Marijana arbetar som kommunikations- och kulturansvarig på Softhouse Balkans i Sarajevo. Hennes arbetsuppgifter är att se till att våra anställda trivs, men också att se till att alla är på samma spår när det gäller vår företagskultur och allt vad det innebär. 

– När du hör “företagskultur” är det inte bara bordtennis på lunchrasterna, utan också de värderingar som vi på Softhouse arbetar och lever efter, berättar Marijana. 

I samråd med sina kollegor i marknadsteamet på Softhouse hjälper hon till att finjustera och genomföra organisationens mål, sätta tonen i kommunikationen och kommunicera den utåt. Marijanas mål är att skapa ett band mellan de anställda där hon planerar att genomföra evenemang med fokus på teambuilding. Just nu arbetar Marijana med att skapa en evenemangskalender för 2021 och en kommunikationsstrategi för Softhouse Balkans som ligger i linje med den övergripande marknadsplanen. Däremellan anordnar hon utomhusevenemang, skriver ner nya idéer och gör fler planer.

Softhouse har rätt företagskultur

Marijana är hyfsat ny hos oss och började för lite mer än en månad sedan. Innan hon kom till Softhouse arbetade hon som frilansande tolk i 10 år och var kommunikationsansvarig i en stor internationell organisation, “The Delegation of the European Union to BiH”.

– Jag började på Softhouse för jag verkligen gillar kulturen här. Det roligaste med mitt jobb är att bygga relationer tillsammans med mina kollegor och utforska deras önskemål och forma dem på ett sätt som passar dem och företaget.

Hon fortsätter.

– Jag älskar också att prata med mina kollegor, komma med idéer och förslag och sedan använda min kreativitet och utveckla planer, innehåll och evenemang som verkligen kommunicerar Softhouse-kulturen

Marijana tycker att det bästa med Softhouse är friheten att styrka sin egen tid. Hon tillägger:

– Alla skratt vi har tillsammans varje dag och att ha ett öra (eller två) som alltid är redo för att lyssna på en idé. Softhouse har en öppenhet och ett förtroende för sina anställda som jag gillar. Dessutom ligger företagets kultur och värderingar i linje med mina egna. 

Att försöka arbeta nära alla anställda och skapa en gemenskap med intressanta evenemang och teambuilding-aktiviteter är en utmaning under dessa tider. 

– Min utmaning i en tid av en pandemi är att bygga en gemenskap när de flesta arbetar hemifrån och de faktiskt inte känner mig eftersom jag nyligen började arbeta på Softhouse. Trots det har vi lyckats relativt bra med hjälp av vårt digitala kommunikationsverktyg Slack eller att träffas utomhus. Vi har organiserat en skidåkning och snowboard utbildning för våra kollegor som aldrig tidigare har provat och gjort teambuilding övningar ute i kylen, följt av varmt te, berättar Marijana.

Från kontoret till bergen 

På fritiden gillar Marijana att klättra i bergen i Sarajevo och dessutom  är hon yogalärare som brinner för ett hållbart liv och miljö. 

– Jag skulle kalla mig själv en “bergmissbrukare” som älskar att baka kakor, säger Marijana och ler. 

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!