Categories: Akademi, Artikel, Nyheter

by guestwriter

Share

Arbetar du med ledarskap inom IT-branschen och vill bli bättre på att arbeta och tänka agilt på din arbetsplats? Då är vår kurs Leading SAFe något för dig.

Jörgen Karlsson är en av våra kursledare som håller i kursen Leading SAFe. Jörgen har mer än 25 års erfarenhet av mjukvaruutveckling i olika ledande positioner som projektledning, affärsutveckling, förändringshantering och coaching. Med stor erfarenhet av mjukvaruutveckling och agilt tänkande, inom telekom och IT- branschen, kommer hans hans tidigare erfarenheter väl till användning som kursledare.

I veckan frågade vi Jörgen om han kunde berätta lite kort om kursen Leading SAFe. Vad innebär egentligen “Leading SAFe”, vad ska man tänka på innan kursstart och hur kan du applicera dina kunskaper från kursen i din vardag?

Leading SAFe är en grundläggande kurs för alla som vill lära sig mer om affärs-agilitet i stora organisationer. Vad jag menar med stora organisationer är från kanske ca 50-tal anställda till tusentals anställda som utvecklar några av världens mest komplicerade produkter. Ledarskap, tankemönster, värderingar och principer är en viktig del i kursen. Dessutom jobbar vi med hur en hel organisation kan bli agil. Fokus är mer på att bli agil än hur man gör agilt – även om vi nämner och prövar på en del praktiker och verktyg som är centrala i SAFe, berättar Jörgen.

Jörgen menar på att en organisation kanske har gjort en eller flera agila transformationer, som kanske inte blivit helt framgångsrika. En annan faktor kan vara att en organisation vill ta nästa steg, eller fundera på att ta sitt första.

Han fortsätter.

– Kursen fokuserar på alla ledare, C-nivåns direktörer, ledningsgrupper, produktledare, agila ledare – ja vilken ledande befattning du än har eller kommer ha i din organisation så får du i kursen praktiskt och teoretisk nya kunskaper om dig själv och om hur du kan hjälpa eller stötta din organisation i den digitala eran.

Applicera kursen i ditt arbetsliv

– Kursen är utmärkt för att förstå och applicera såväl sin egen förändring som att initiera en förändring i organisationen, må det vara en produktuvecklande affärsorgansiation eller ett statligt verk. Du kommer omedelbart, om du så vill, påbörja din egen förändringsresa, din egen ledarstil och den riktning du vill påverka organisationen. Detta har egentligen ingenting med SAFe att göra utan är en del av det moderna agila ledarskapet. Om din organisation arbetar med SAFe redan, får du en mycket djupare förståelse för ramverket, säger Jörgen.

Att tänka på innan kursstart

– Viktigt innan kursstart är att ta tid för att förbereda sig. I vårt Learning Management System (LMS) finns en del förberedande uppgifter som gör att man får ut mer av kursen. Också bra att avsätta tid efter de olika kursdagarna så att man kan reflektera, läsa lite i de artiklar vi rekommenderar och få smälta sin nyvunna kunskap. Förändring är jobbigt, berättar Jörgen.

Vill du läsa mer om kursen och är intresserad av att gå Leading SAFe så har vi just nu ett flertal tillfällen under våren. Läs mer på softhouse.se/akademi. Är du som företag intresserad av att utbilda flera personer? Då håller vi även i företagsanpassade kurser som vi skräddarsyr efter ert behov, kontakta akademi@softhouse.se så berättar vi mer eller läs mer på https://www.softhouse.se/foretagskurser/

Denna kursen är ett samarbete med BDD och hålls av deras kursledare.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!