by hannahornback

Share

by hannahornback

Share

Nedzad Hafizovic är vår utvecklare som valde att plugga en master inom programvaruteknik i Sverige och fastnade hos oss på Softhouse-kontoret i Växjö.

Nedzad är en av våra utvecklare i Växjö som brinner för att koda, hantera och analysera projekt. Just nu arbetar han med ett projekt som han inte riktigt kan berätta om men där är han med och bygger en ny teknisk funktion helt från grunden. Nedzad är också delaktig i några projekt inom vår funktionsfabrik. Något annat han föredrar i sitt jobb är att ha dialoger med våra kunder. 

– Jag tycker om att ha en dialog  med våra kunder och ge dem råd under utvecklingsprocessen så att de kan få ut maximal service från oss på Softhouse, berättar Nedzad. 

Nedzad hittade Softhouse av en slump

Innan Nedzad började hos oss studerade han både i Sarajevo och på Linneuniversitet. 2018 tog han examen inom Datavetenskap och elektroteknik i Sarajevo och bestämde sig för att vidareutbilda sig i Sverige och flyttade därför till Växjö för att läsa en master inom programvaruteknik. Det var i samband med det som han sedan fick en anställning hos oss. 

– När jag pluggade på Linneuniversitet i Växjö fick jag av en slump tillgång till ett av Softhouses Scrum Master kit under en föreläsning och blev nyfiken på att kika vidare på vad Softhouse var för något. När jag gick hem och googlade såg jag direkt att företaget också hade ett kontor i Sarajevo, i mitt hemland. Det var kärlek vid första ögonkastet och när jag fortsatte läsa om Softhouse gillade jag bara mer och mer vad jag läste, berättar Nedzad. 

Då bestämde  han sig för att ta kontakt med vårt kontor i Växjö och nu har han arbetat hos oss sedan augusti 2019.

– Vad som är det bästa med att arbeta på Softhouse? Det finns så mycket som är bra!! Det jag kommer på med en gång är möjlighet att ständigt lära sig nya saker och förbättra sin kompetens. Alla fantastiska kollegor som arbetar här och som är experter inom sitt område. Det finns alltid möjlighet att få hjälp och alla är glada över att dela med sig och hjälpa varandra, berättar Nedzad. 

Han fortsätter. 

– På Växjökontoret är vi också  kända för att ha grymma afterworks. Normalt sätt så brukar vi ha grillkvällar, spela bowling, shuffleboard eller bara hänga på kontoret och kolla på en film och spela spel. Dock har covid-19 påverkat detta såklart, eftersom att vi inte kan ses på kontoret på samma sätt längre. Men snart får vi förhoppningsvis möjlighet att ta igen det , säger Nedzad.

Från Växjökontoret till Istanbul 

När Nedzad inte hänger på vårt kontor och kodar eller pratar med kunder gillar han att kolla på fotboll. Favoritlaget är Barcelona och vad han kan minnas så har han inte missat en enda match under de senaste 5 till 6 åren. Ett annat intresse som ligger nära hjärtat är att spela tv-spel. 

– Vanligtvis spelar jag mycket FIFA och CoD tillsammans med min kollega Goran, säger Nedzad. 

Ett annat intresse han har är att resa och upptäcka nya platser runt om i världen. Nedzad reser ofta mellan Sverige och Bosnien och har utöver det besökt 22 olika länder i Europa och skaffat sig två favoritresmål, Istanbul och Barcelona.  

– Min kollega Henric kallar mig för en “global medborgare” , säger Nedzad och ler.

Han fortsätter. 

– Jag spelar också en del piano, som inte många vet om, vilket måste vara min hemliga talang. Jag vill ändå påstå att jag är ganska bra på FIFA också, så om någon från Softhouse vågar utmana mig så ställer jag mer än gärna upp, säger Nedzad och skrattar.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!