Categories: Akademi, Nyheter

by hannahornback

Share

Categories: Akademi, Nyheter

by hannahornback

Share

Arbetar du som projektledare, beställare, produktledare eller chef och behöver få god kunskap om hur produktägarskapet i Scrum fungerar? Eller vill lära dig mer om agilt kravarbete? Då är denna kursen för dig.

Arne Åhlander är vår kursledare som håller i kursen Certified Scrum Product Owner. Arne har 25 års erfarenhet från ledande befattningar inom IT och telecom-sektorn. Erfarenheten omfattar företagsledning, produktledning, processledning och konsulttjänster. Han är Certified Scrum Trainer, “Training from the Back of the Room” Certified Trainer och före detta Management 3.0 Licensed Facilitator. Arnes tidigare erfarenheter gör honom till en perfekt kursledare för Certified Scrum Product Owner. 

Kursen Certified Scrum Product Owner fokuserar på hur en Product Owner i Scrum ska bli framgångsrik. I kursen behandlar vi vad Scrum är, de olika delarna inom Scrum såsom de olika rollerna och mötesrutinerna. Framförallt fokuserar kursen på de olika tillvägagångssätt, metoder och verktyg som en Product Owner kan använda sig av för att lyckas skapa värdefulla produkter som fyller faktiska behov.

– I kursen Certified Scrum Product Owner får deltagarna genom praktiska övningar och diskussioner möjlighet att förstå och prova på olika tillvägagångssätt som gör en Product Owners vardag enklare, berättar Arne. 

Under kursen besvaras frågor som; Vad är Scrum, vad ska en Product Owner göra, vad finns det för bra tillvägagångssätt och metoder som jag kan använda för att bli en bra Product Owner? Samt vad kännetecknar en bra Product Owner?

Applicera kursen i ditt arbetsliv 

– Efter aktivt deltagande i kursen har du en provkarta av tillvägagångssätt, metoder och verktyg att använda i din vardag som Product Owner. Deltagarna ges under kursen möjlighet att reflektera över vilka verktyg de har i sin verktygslåda. Samt vilka nya verktyg de vill prova för att göra verktygslådan bättre och mer ändamålsenlig, berättar Arne.

Bland de verktyg som beskrivs och praktiseras i kursen finns olika sätt att skapa en produktvision. Hur en Product Owner kan gå tillväga för att förstå vilka behov användare och kunder har. Samt tillvägagångssätt för att prioritera allt som behöver göras för att skapa en värdefull och användbar produkt.

– Jag bygger mina kurser på att låta kursdeltagare vara aktiva och delaktiga i att skapa kunskap. Det kräver en hög grad av interaktivitet och variation. Vilket är extra viktigt i den verklighet vi lever i nu (mars 2021) då de flesta kurser levereras online, säger Arne.

Att tänka på innan kursstart

– Inför varje kurs ges kursdeltagare möjlighet att förbereda sig genom inläsningsuppgifter eller genom att titta på videor som beskriver Scrum. De kurser där deltagarna har förberett sig och reflekterat över vad de vill ha ut av kursen blir oftast de bästa och mest uppskattade, berättar Arne. 

Vill du läsa mer om kursen och är intresserad av att gå Certified Scrum Product Owner så har vi just nu ett flertal tillfällen under våren. Läs mer på softhouse.se/akademi. Är du som företag intresserad av att utbilda flera personer? Då håller vi även i företagsanpassade kurser som vi skräddarsyr efter ert behov, kontakta akademi@softhouse.se så berättar vi mer eller läs mer på https://www.softhouse.se/foretagskurser/

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!