by hannahornback

Share

by hannahornback

Share

Johanna är utvecklaren som bytte bransch och började plugga till programmerare istället för att arbeta inom detaljhandeln. Idag arbetar hon som JavaScript utvecklare på Malmökontoret.

Johanna Szepanski arbetar som front-end utvecklare sedan fyra år tillbaka på vårt kontor i Malmö och hennes dagar består till störst del av programmering. För ett år sedan började hon arbeta och varit delaktig i vårt samarbete med GoAhead Norge och deras webblösning. GoAhead trafikerar tåglinjen Oslo – Stavanger i Norge och säljer biljetter genom mobila appar och på webben. Johanna trivs i projektet där hon arbetar tillsammans med ett härligt gäng kollegor och med en väldigt spännande kund.

– Min uppgift är att skriva kod för allt det som användaren kan se och som de interagera med. Enkelt uttryck handlar det om knappens utseende och den funktionaliteten som får knappen att göra något, berättar Johanna. 

Men att vara front-end utvecklare och programmerare innebär mycket mer än att bara skriva kod, Johanna fortsätter.

– Det består också en hel del av planering, att utifrån kundens önskemål prioritera, planera och bryta ner uppgifter för att säkerställa ett bra flöde i leveranserna och att alla features med högst värde görs först. Som en del av ett team deltar jag i möten om vad, när och hur vi ska lösa saker och därefter prioritera dem samtidigt som jag kod-granskar mina kollegors arbete, precis  som de granskar mitt. 

Från reklambranschen till front-end utvecklare 

Johannas yrkesresa började i reklambranschen där hon arbetade som projektledarassistent under flera  år. Efter det började hon jobba inom detaljhandeln både som butikschef och regionchef. 

– De sista åren inom detaljhandeln blev det tyvärr vanligare att jag stängde flera butiker istället för att öppna nya och det fick mig att tänka om, berättar Johanna. 

Hon fortsätter. 

– Jag sökte en utbildning som heter mobil e-handel för att kunna bygga vidare på mina kunskaper inom handeln men på en ny modernare plattform. Som 38-åring började jag plugga på yrkeshögskola och fastnade speciellt för ett kursblock inom app-programmering och iOS/Android. 

Efter två år på yrkeshögskolan med nya kunskaper inom programmering kände sig Johanna ändå inte riktigt färdig.  

– Jag hade inte riktigt självförtroendet att söka jobb på mina nya kunskaper. Jag ville lära mig mer inom programmering och sökte in till webbprogrammet via Linnèuniversitetet i Kalmar, berättar Johanna. 

Efter ytterligare två år var Johanna klar med sin utbildning och under ett halvår därefter provade hon halvhjärtat på att driva eget. Hon gjorde en del mindre jobb, men kände inte riktigt att det var rätt väg att gå. 

– Det hela föll på att jag är urusel på att ta betalt och jag saknade att ha arbetskamrater. Så jag bestämde mig för att söka jobb på Softhouse som junior JavaScript utvecklare och resten är som man säger, historia, berättar Johanna.

Softhouse är ett företag som sätter medarbetaren först

Johanna tycker att det roligaste med sitt jobb är att skriva kod. Att diskutera, tänka, vrida och vända på uppgifter för att sedan kunna överföra det i kod.

– Det bästa med att arbeta med front-end utveckling att att jag ser resultatet direkt. Det blir nästan lite beroendeframkallande, säger Johanna. 

Hon fortsätter. 

– Softhouse är ett företag som sätter oss medarbetare först och man känner sig uppskattad för sitt arbete och det är helt okej att göra misstag. Stämningen är lättsam och kollegorna duktiga och mål fokuserade. Vi strävar alla efter samma sak; att göra det allra bästa för kunden, vilket gör att jag lugnt kan lita på att mina kollegor gör sitt allra bästa varje dag.

Programmeraren med ett intresse för att odla

När Johanna inte sitter framför datorn och kodar är hon en hobbyodlare som sår blommor, grönsaker och kryddväxter. 

– Så fort solen tittar fram på våren är jag ute och gräver i rabatten. Som hundägare lägger jag också mycket tid på min 6-åriga flatte Rune, berättar Johanna.

Hon fortsätter.

– Något annat jag älskar att göra är att duka. Jag skulle bli oerhört upprörd om jag inte tilldelas duknings-uppgiften på gemensamma fester. Stora centerpieces med blommor är min specialitet och att det finns ett tema vid en dukning är ett måste, säger Johanna.

Vill du bli en del av vårt team? Vi söker ständigt nya medarbetare, kika in på våra lediga jobb och läs mer.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!