by guestwriter

Share

Ante är praktikant i Växjö och har fått möjligheten att vara med och utveckla projekt från grunden, redan från start.

Ante Hellgren är en av våra praktikanter som befinner sig på vårt kontor i Växjö. När han inte gör sin praktik  hos oss pluggar han Frontend-utveckling på EC Utbildning. Där får han lära sig allt från HTML till moderna ramverk som React och Angular men också att arbeta med olika typer av API:er. 

– Jag var uppslukad av programmering och kodning när jag var liten, men då  erbjöds det inte någon bra utbildning inom det på gymnasiet. Så för två år sedan valde jag att ta upp mitt gamla intresse och nu är jag några veckor från att ta min examen inom frontend-utveckling vid EC, berättar Ante. 

Softhouse är den idealiska praktikplatsen 

Ante fick upp ögonen för Softhouse genom en av sina lärare som höll i utbildningen och vanligtvis arbetar på Softhouse. Under utbildningens gång har de haft flera olika föreläsare från Softhouse som alla har gjort ett gott och kunnigt intryck på Ante.

– Att praktisera på Softhouse såg jag som en självklarhet efter att fått vara där på studiebesök och sett hur mycket de satsar på sina praktikanter. Det kändes verkligen som den idealiska praktikplatsen, säger Ante. 

Ante får mycket frihet i sina projekt

Under sin första praktikperiod hos oss fick Ante känna på hur det var att arbeta som utvecklare, samtidigt som han fick stöd och hjälp av alla Softhouse-kollegor med deras expertis. Han gjorde allt ifrån att planera projekt, till att ha möte med kunden, han jobbade med utvecklingsarbetet och de agila metoderna runt omkring det. 

Nu är Ante inne på sin andra praktikperiod hos oss och den här gången får han vara med och bygga en videochatt helt i React och NodeJS. 

– Projektet är roligt och går bra. Att leverera något som fungerar på den här korta tiden är ju en praktikants dröm. Men det är mycket tack vare att de alla Softhouse-kollegor har tagit sig tid att hjälpa och lära upp mig som jag har kunnat leverera på denna korta tid, säger Ante.

Han fortsätter.

– Det bästa med praktiken är att vi får fria händer i projekten. Vi är ett team av olika studenter från olika utbildningar som är med och bygger produkten från grunden. Vilket ger stort utrymme för utveckling och att ta lärdomar från varandra, då vi sitter på lite olika kunskapsområden, berättar Ante. 

När Ante inte studerar eller hänger på vårt kontor gillar han att träna, både på gym och i löpspåret. 

– När jag inte tränar så håller jag på med något kodprojekt, läser, lagar god mat med vänner eller tar en öl i solen, säger Ante. 

Vill du också ha din praktik hos oss? Kontakta något av våra kontor så hjälper dem dig vidare. Läs mer på https://www.softhouse.se/om-softhouse/ 

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!