by guestwriter

Share

Samira är vår Chief Operations Officer som i sin vardag ser till att våra kollegor på Softhouse Balkans mår bra och ständigt utvecklas i sitt arbete. När hon inte hänger på vårt kontor i Sarajevo fastnar hon helst framför en bra bok, är ute i naturen eller styrketränar. 

Samira Nuhanovic är vår Chief Operations Officer Softhouse Balkans i Sarajevo. Samira ser till att verksamheten fungerar i det dagliga och genomför strategiska planer som utarbetats av Softhouse Balkans VD, Himzo Music. 

– Min roll innebär många olika saker. Vissa COO fokusera på att hantera operativa processer, men på Softhouse fokuserar vi på människor och deras utveckling. För mig är det viktigt att människorna i en organisation är i centrum, när de tas om hand faller allt annat på plats, säger Samira. 

Hon fortsätter.

– Fokuset i mitt arbete är att se till att varje individ trivs på Softhouse och får det stödet hen behöver för att kunna utvecklas i sin professionella roll. Tillsammans med varje anställd planerar vi deras kompetensutveckling inom teknik och mjukvara. Under ett år har vi många samtal med våra anställda om deras välbefinnande och tillfredsställelse i sitt arbete. 

Förutom att ta hand om våra kollegor arbetar Samira med ett gäng andra uppgifter. Just nu är hon med i ett projekt med ett internt team för att kunna lansera en “Digital Transformation Hub”. Detta koncept är en “one-stop-spot” för företag som behöver förnya sin affärsmodell, ta tempen på sin digitaliseringsnivå och skapa ett hållbart värde på marknaden. 

– Under de senaste fem åren har vi på Softhouse Balkans mest fokuserat på att leverera programvara. Nu har vi beslutat att ge oss in i en annan stark kategori på Softhouse: coaching och utbildning i ett företags digitaliseringsresa. Nu har vi precis fått vår första kund inom området utanför IT-sektorn, vilket vi verkligen ser fram emot, säger Samira. 

Mina kollegor har en fantastisk humor

För Samira är det roligaste med hennes arbete att se sina kollegor utvecklas i sina roller. Hon blir stolt när hon ser personer gå från att vara oerfarna utvecklare till att leverera hos våra kunder. Något annat Samira tycker om är fikastunder med kollegorna på kontoret. 

– En gång i månaden träffas vi för en gemensam fikastund. I samband med det passar vi på att tacka varandra för vår fina insats som team i våra olika projekt. Jag älskar humorn på vårt kontor och att vi skrattar så mycket tillsammans hela tiden, säger Samira. 

Hon fortsätter.

– Ibland kan bara en så enkel sak som när min kollega Senad sätter på sin spellista på kontoret göra min dag. 

För Samira är det bästa med Softhouse människorna och vår tydliga kultur. 

– Jag älskar att vi helt lever efter våra värdeord här på Softhouse – team, enkelhet, mod och passion. Det syns verkligen i vår verksamhet. På Softhouse hänger vi inte bara våra värdeord på väggen, utan det är en del av vår organisations DNA. Det är vad vi värdesätter när vi anställer, när vi växer tillsammans och hur vi löser konflikter. Det är en svår känsla att beskriva, men man bara känner det på kontoret, säger Samira. 

Frihet under ansvar

När Samira var 22 år fick hon sitt första “riktiga” jobb. Sedan dess har hon arbetat med olika roller, allt från projektledare för internationella projekt till start up incubator director. Hennes roller har skiftat mellan olika chefs och ledarroller. Samira har arbetat med allt från “civil affairs at the Council of ministers of BiH” till mer kreativa jobb där alla kollegor arbetat nära varandra. Hon har också arbetat som universitetslärare och det var då hon insåg exakt vad hon ville arbeta med. 

– Det jag brinner för är att hjälpa andra personer att växa. Få personer att lämna och gå utanför deras “comfort zones”, säger Samira. 

På Softhouse känner Samira att hon har hittat den perfekta balansen mellan struktur och frihet. 

– Vi har en riktigt bra struktur för vart vi ska i företaget samtidigt som vi får friheten att kontinuerligt lära oss nya saker, både genom Softhouse och utanför. Jag började arbeta på Softhouse för att ersätta en annan inspirerande kollega, Vernisa Rejhan, som började arbeta på vårt kontor i Stockholm och nyligen tog rollen som “Talent and Growth Manager” på koncernnivå. Hon planterade fröet av ”people first”, och jag är glad att få vara en del av den företagskulturen. Det är därför jag gick med i Softhouse, säger Samira. 

Från kontoret till boken 

När Samira inte hänger på vårt kontor i Sarajevo gillar hon att läsa böcker och att skriva. 

– Jag har alltid älskat att läsa och skriva böcker, men mitt intresse kom till en helt ny nivå när jag fick  ett eget barn och vi började skapa berättelser tillsammans. Nu har vi fått ihop några till vår samling, barn är väldigt intelligenta, men en svårflörtad publik, säger Samira.

På grund av hälsoproblem har Samira alltid varit avskräckt från att testa på sport. Men under de senaste fem åren har hon pushat sina gränser och utmanat sig själv.

– Sedan dess har jag lyckats springa ett halvt maraton och upptäckt att styrketräning är min grej, säger Samira. 

Hon fortsätter. 

– Min hemliga talang är helt klart tålamod, men bara på jobbet. Privat har jag inget tålamod alls, säger hon och skrattar. 

Vill du bli en del av vårt team? Vi söker ständigt nya medarbetare, kika in på våra lediga jobb och läs mer.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!