by guestwriter

Share

S

Yazeen Jasim är mjukvaruutvecklare på vårt kontor i Växjö. När han inte hjälper våra kunder att lösa problem eller föreläser för studenter på EC Utbildning, föredrar han att krypa ner i soffan och läsa rysk litteratur eller filosofi.

Yazeen Jasim är en av våra mjukvaruutvecklare som arbetar med både front- och backendutveckling på vårt kontor i Växjö . Just nu är han mitt uppe i ett projekt som handlar om att bygga ett system som arbetar med lön, HR och rekrytering. Där arbetar Yazeen med att ta fram en applikation till systemet för att förenkla administrationen för användarna.

– Ramverktygen React och NodeJs är några exempel på program som jag arbetar i. Det roligaste med mitt jobb är de utmaningar som kommer upp längs med vägen, problemlösning och att man hela tiden lära sig nya saker. I mitt arbete som utvecklare får jag möjligheten att hjälpa kunder lösa viktiga problem där man kan se resultatet direkt efter utfört arbete, säger Yazeen. 

Förutom att arbeta som mjukvaruutvecklare föreläser han en del på EC Utbildning i Växjö och Malmö. Yazeen utbildar studenter i Javascript, React samtidigt som han delar med sig av sina agila kunskaper. Utöver det hjälper Yazeen kursledarna med rättning, betygsättning och att uppdatera kursmaterial som de använder i andra kurser. 

– Även om jag föreläser för studenter känner jag mig själv som en student. När man arbetar som utvecklare är man aldrig fullärd. Det kommer alltid nya teknologier och system som utvecklas och det finns alltid nya saker att lära sig och ta del av, berättar Yazeen.

Kulturen på Softhouse gjorde mitt val enkelt  

Yazeen började sin karriär med med några olika jobb, men drömmen var alltid att bli mjukvaruutvecklare. Han började studera “Software Engineering” på Blekinge tekniska högskola (BTH). Under studietiden var Yazeen med i olika projekt via skolan för Ericsson och All binary i Karlskrona. Samtidigt som han studerade arbetade han som terminaloperatör på Hkscan. 

– Under sista året på BTH la jag ut på min LinkedInprofil att jag letade efter jobb och fick snabbt kontakt med en rekryterade som introducerade mig till Softhouse i Växjö, berättar Yazeen. 

Han fortsätter.

– Under min sista termin på BTH fick jag möjligheten att skapa ett program på Softhouse som en del av ett skolprojekt och därefter blev jag anställd. Tack vare att jag kom in på företaget innan min anställning fick jag möjligheten att umgås och lära känna kollegorna och lära mig mer om företagskulturen. Vilket gjorde att jag insåg att Softhouse var rätt val för mig. 

Yazeen tycker att det bästa med Softhouse är företagskulturen. Med andra ord arbetsmiljön och alla trevliga och hjälpsamma kollegor som ständigt utmanar en att bli bättre och utvecklas.  

– Jag brukar säga att på Softhouse – “You not only have good colleagues, but great friends”, säger Yazeen. 

Från kodning till rysk litteratur

På sin fritid spelar Yazeen mycket datorspel och spenderar en del tid på Open Source och hobbyprojekt inom Artificiell Intelligens. När han inte sitter framför datorn eller hänger på vårt kontor i Växjö föredrar han att spendera sin tid med en bra bok i handen. 

– Jag läser mycket på min fritid. Några favorit gener är böcker om filosofi, metafysik eller rysk litteratur, berättar Yazeen. 

Eftersom datorspel är ett stort intresse för Yazeen är hans hemliga talang att han är grym på CS. 

– Jag är en gammal CS spelare, men slutade efter att jag hade kommit upp i högsta ranken. Dock är jag fortfarande ganska bra på det då jag inte slutat spela helt, säger Yazeen och ler.

Vill du bli en del av vårt team? Vi söker ständigt nya medarbetare, kika in på våra lediga jobb och läs mer.

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!