by guestwriter

Share

Hugo Nolte arbetar som mjukvaruutvecklare på vårt kontor i Karlskrona och gillar att djupdyka i olika typer av problemlösningar och utforska nya teknologier. När han inte kodar hos oss eller jobbar med ett eget mjukvaruutvecklingsprojekt föredrar han att snickra på sitt nya hus tillsammans med sin sambo. 

Hugo arbetar med både front- och backend inom bland annat Javascript och C#. Hans arbetsuppgifter består av uppdatering och maintenance (retain/förvaltning) av diverse olika spännande uppdrag. Just nu arbetar han med uppdatering, förvaltning och nyutveckling för tre olika projekt parallellt. En webbplats för ett mäklarbolag, en rådgivnings-plattform och ett planeringsverktyg för personal. 

– Det roligaste med att arbeta som konsult är möjligheten att utnyttja all sin kunskap inom mjukvaruutveckling och chansen att kunna medverka i alla steg i processen av ett projekt, säger Hugo. 

Han fortsätter.

– Jag gillar att djupdyka i olika problemlösningar och komma på smarta lösningar. Genom jobbet får jag utmanande arbetsuppgifter som gör att man blir mer engagerad och får en positiv inställning till varje dag. Här har jag möjligheten att utforska nya teknologier såsom nya programmeringsspråk, ramverk och bibliotek. Jag får också chansen att lära mig nya miljöer såsom ex Amazon Web Services. 

Den största utmaningen i yrket som mjukvaruutvecklare tycker Hugo är den hastigheten som tekniken rör sig framåt i. Man måste alltid vara agil och adaptiv i sitt arbete för att hålla sig aktuell på marknaden.  

Softhouse är agilt

Innan Hugo började hos oss på Softhouse pluggade han Software Engineering på Blekinges tekniska högskola. Genom föreläsningar under hans utbildning kom han tidigt i kontakt med oss.

– Jag fick en bra bild av Softhouse och undersökte vad de hade att erbjuda, vilket gjorde att jag bestämde mig för att söka ett jobb och nu är jag här, säger Hugo. 

Hugo beskriver Softhouse som ett företag som värnar om sina anställda och är agilt. Här har man chansen att arbeta med intressanta projekt med drivna kollegor. 

– Det bästa med att arbeta på Softhouse är gemenskapen. Detta är mitt första jobb inom mjukvaruhantverket vilket gör det svårt för mig att reflektera över hur företagskulturen på Softhouse skiljer sig från andra företag. Men utifrån den tiden jag har haft med Softhouse än så länge så ser jag en stark gemenskap mellan alla kollegor. Vi är passionerade, tekniska och samtidigt agila, vilket gör att man aldrig har tråkigt, berättar Hugo. 

Från kodning till renovering

På fritiden blir det ett och annat eget mjukvaruutvecklingsprojekt och en hel del TV- och datorspel för Hugos del. Det är mycket variation på spel beroende på vad vännerna är intresserade av att spela. 

– Utöver det tillkommer en del renovering tillsammans med min sambo då vi nyligen köpt en villa på landet, berättar Hugo. 

Han fortsätter. 

– Men vad har jag för hemlig talang? Det måste vara att jag har ett blått och ett grönt öga, känns ganska unikt ändå, säger Hugo och skrattar. 

Vill du bli en del av vårt team? Vi söker ständigt nya medarbetare, kika in på våra lediga jobb och läs mer.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!