by hannahornback

Share

by hannahornback

Share

Oskar Sunesson arbetar som konsultchef och utvecklare på vårt kontor i Växjö. Han motiveras av att se medarbetare växa i sin roll och att hitta smarta lösningar på komplexa problem inom mjukvaruutveckling. När Oskar inte hänger på vårt kontor på Kungsgatan föredrar han att balansera det stillasittande arbetslivet med träning och trädgårdsarbete. 

Oskar arbetar som konsultchef och utvecklare på vårt kontor i Växjö. Hans jobbar med att  leda och utveckla medarbetare på Växjökontoret parallellt som han arbetar i ett spännande projekt för mjukvara kopplat till gaming-utrustning såsom, möss och tangentbord. I rollen som konsultchef ansvarar Oskar för en grupp konsulter där fokus ligger mycket på, personalvård, att ta hand om kontoret och att hålla dialog med kund samtidigt som det blir en hel del rekrytering.  

– I min roll som konsultchef är det mycket fokus på medarbetare och deras välmående samtidigt som vi har ett stort rekryteringsfokus just nu. Det roligaste med att arbeta som ledare är att få se sina medarbetare växa i sina olika uppdragsroller, säger Oskar. 

Något som kan vara en utmaning i vardagen är att få tiden att räcka till när det finns så mycket roligt att göra och så många möjligheter. Det händer mycket spännande internt på Softhouse t.ex. inom våra solution areas där jag gärna skulle vara mer involverad. Oskar blev nyligen konsultchef på vårt kontor i Växjö och för honom är “Team” det absolut viktigaste värdeordet på Softhouse. 

– Ett fungerande team är ofta fundamentet för ett lyckat projekt och på Softhouse är vi alla Team-spelare, säger Oskar. 

Vi är öppna och inkluderande mot alla personer

Oskar började sin resa inom IT med att utbilda sig till civilingenjör inom Teknisk Fysik och Elektroteknik i Linköping. Innan han började arbeta hos oss jobbade han med utveckling av styrsystem för obemannade flygplan i Linköping. 

– 2019 gick flyttlasset till Växjö och i samband med det tipsade en vän, som då var anställd på Softhouse, mig att söka hit. Jag kikade mer på företaget och det som lockade mig var kombinationen av det lokala självstyret och att samtidigt vara en del av ett större bolag med de möjligheter som följer med det, berättar Oskar.

Dessa möjligheter menar Oskar är samarbeten över kontorsgränserna och att få jobba i team med andra softhouse:are som sitter på andra platser i Sverige. Genom samarbeten över kontorsgränserna blir det också större spridning på intressanta uppdrag. 

– Det bästa med att arbeta på Softhouse är att vi  satsar på våra medarbetare. Både vad det gäller kompetensutveckling och personalvård. Just nu är vi till exempel igång med ett träningsprogram där vi kör gemensam lunchträning en gång i veckan, säger Oskar. 

Han fortsätter. 

– Jag skulle säga att vår kultur präglas av öppenhet och gemenskap. Vi är öppna och inkluderande mot alla personer vi möter oavsett nationalitet, kön, religion etc. Dessutom är vi  duktiga på att bygga en gemenskap inom företaget och skapa en väldigt familjär känsla.  

Balans i livet

På fritiden försöker Oskar komplettera det stillasittande arbetet med att hålla kroppen och trädgården i trim, allt för att skapa balans i livet.

– Mycket tid spenderas med familjen som består av sambon och två små barn.

Oskar fortsätter.

– Hm… min hemliga talang? Vi har ett pingisbord på Växjökontoret som används flitigt under lunchrasterna. Där får jag ändå säga att min “backhandsmash” är grym, säger Oskar och skrattar. 

Vill du bli en del av vårt team? Vi söker ständigt nya medarbetare, kika in på våra lediga jobb och läs mer.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!