by hannahornback

Share

by hannahornback

Share

Andreas är vår Cloud-expert med bas i Stockholm. Han fastnade för konsultbranschen tack vare möjligheten att påverka sitt arbete, utveckla sin karriär och forma sin riktning framåt. När Andreas inte jobbar med utveckling är det fotografering, konst och musik som lockar.

Andreas Johansson arbetar som Cloud Solutions Lead på vårt kontor i Stockholm. Andreas leder området Cloud med ansvar för rådgivning, tillväxt och strategi. Både internt, i våra leveransteam, men också i uppdrag direkt mot kund.

– Mina arbetsuppgifter kan innebära att definiera projekt-scope och kravställning, rådgivning kring molnarkitektur med tillhörande områden som infrastruktur, säkerhet och informationshantering eller bästa praxis för att arbeta med molntjänster. Jag har en förkärlek till Linux-terminalen med de verktyg som tillhör,  säger Andreas. 

Det som motivera Andreas i sitt arbete är att alltid kunna lära sig mer. Att kunna bidra med sitt perspektiv och kunnande i projekt, samtidigt som han alltid vill lära sig mer av en situation, kollega eller kund. 

– Det roligaste med mitt jobb är att jag alltid ställs inför nya utmaningar och att jag får arbeta nära kunniga och skickliga kollegor varje dag. Den största utmaningen med mitt jobb är att hänga med i den snabba utvecklingen. IT-branschen växer på bredden och längden hela tiden. Nya tjänster och produkter blir väldigt fort vardagsmat, säger Andreas. 

Han fortsätter att berätta hur det är att arbeta som konsult. 

– Friheten och omväxlingen är det som drar mig till konsultbranschen. Jag har stora möjligheter att påverka mitt arbete, utveckla min karriär och riktning framåt, vilket ger mig stor flexibilitet.

På Softhouse blir jag sedd och hörd

Andreas började arbeta i IT-branschen för 25 år sedan. Han började sin karriär med att arbeta som Linux- och nätverksadministratör redan under gymnasiet och har sedan dess befunnit sig i branschen. Innan Andreas började arbeta på Softhouse drev han sitt egna företag under många år med fokus på Cloud

Efter flera år som egenföretagande funderade Andreas på vad han skulle göra härnäst och stötte på en annons från Softhouse, ett företag som han inte hört talas om tidigare som han tyckte verkade intressant. 

– Jag hörde av mig för att få veta mer och VD:n på Stockholmskontoret, Måns, ringde upp nästan omedelbart, jag tror det var samma eftermiddag till och med. Vi hade ett långt och bra första samtal som gjorde att mitt intryck av Softhouse stärktes. Detta följdes upp med ytterligare ett antal samtal med bland annat en annan anställd på Softhouse, Johan, som jag stött på tidigare i ett av de projekten jag arbetat med. Summan av de olika samtalen gav mig en bra insikt i vad för behov som Softhouse hade, vad jag kunde bidra med och vilka potentiella möjligheter som fanns, berättar Andreas. 

Andreas gillade vad han hörde från olika håll, och behövde egentligen inte fundera så mycket på det. En kort tid efter samtalet valde han att ta nästa steg i sin karriär, tillsammans med oss på Softhouse.

Softhouse är en arbetsgivare som bryr sig och lyssnar. Jag blir sedd och hörd. Skulle jag behöva prata med min närmaste chef eller högsta koncernledning är det bara att lyfta luren. Softhouse har en väldigt öppen och inkluderande företagskultur, säger Andreas. 

Han fortsätter.

– Av Softhouse värdeord skulle jag säga att enkelhet är min favorit. Detta för att enkelhet hitta vägar framåt. Samarbeta med problemlösning och liknande är enkelt på Softhouse.

Från IT-världen till konst och musik

När Andreas inte arbetar med Cloud så har han ett stort intresse för fotografi och musik. 

– Vilket jag i ett tidigare liv kombinerat genom att plåta konserter och festivaler. Film, konst och god mat är också något som jag gärna lägger min fritid på, säger han. 

Andreas fortsätter.

– Men min hemliga talang måste vara att jag kan vissla som en fågel. 

Vill du bli en del av vårt team? Vi söker ständigt nya medarbetare, kika in på våra lediga jobb och läs mer.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!