by rebecka

Share

by rebecka

Share

Det blir Ted Christensson som ska leda nystarten för Konsult- och mjukvaruföretaget Softhouse i Jönköping. Efter två år på plats i staden ska företaget nu ta nästa kliv och utmana.
– Vi ska växa i antalet medarbetare och skapa ett riktigt starkt team. Det blir en väldigt spännande resa, säger Ted, som sedan årsskiftet är kontorschef.

Techbranschen går för högtryck och behovet av smarta, digitala lösningar är större än någonsin. Det gör att Softhouse satsar vidare och nu anställer en kontorschef i Jönköping, där de har verkat i drygt två år. In i rollen kliver Ted Christensson.

– Det känns som att jag har hittat hem. Det är inom den här branschen som jag kan tillföra mest. Det finns många bolag inom techsektorn här i Jönköping, vilket också innebär att det finns gott om duktiga utvecklare, säger han.
– Både här och i omkringliggande städer finns en mängd stora industrier och samtliga kommer på ett eller annat sätt i kontakt med den typen av mjukvara som vi är experter på.

Ted ser det som en spännande möjlighet att få leda satsningen i Jönköping.
– Det är en inspirerande utmaning. Softhouse är en attraktiv arbetsgivare med högt i tak och har väldigt bra värderingar. Det finns en fin syn på hur man ser på kunder, att man alltid arbetar med de där Softhouse kan tillföra ett värde och som även medarbetarna trivs att jobba med, säger Ted och fortsätter:
– Första delmålet är att vi ska växa ur våra lokaler på Västra Storgatan. Gärna redan till sommaren. Till nästa årsskifte ska vi ha dubblerat vår personalstyrka – minst.

Han kommer senast från en tjänst som konsultchef på Adecco. Innan dess valde han att, med en dataingenjörsutbildning från Tekniska Högskolan i Jönköping i ryggen, att ta värvning inom Försvarsmakten. Efter 18 månaders utbildning och beredskap gick resan till FS16 i Afghanistan, där han stannade i ett halvår.
– En väldigt lärorik tid. Jag fick ovärderlig erfarenhet och utvecklades på flera olika plan. Framför allt har det gjort mig oerhört stresstålig och duktig på att handskas med olika typer av människor, säger Ted.

Vad blir ditt fokus den första tiden?
– Att hitta nya medarbetare som vill vara med på en spännande resa. Målet är att vi ska vara tolv anställda i Jönköping om ett år. 

Och med Ted Christensson i tjänst är en stor pusselbit på plats för Softhouse. Något som koncernchef Anna Bäcklin är väldigt nöjd med.

– När vi etablerar oss är det viktigt för oss att få in en person med bra lokalkännedom. Ted har det vi letar efter, dels med sin ingenjörsutbildning, dels med sin bakgrund som konsultchef. Jag tror att Ted kommer att kunna bidra på flera sätt och framför allt sätta Softhouse på kartan i Jönköping, säger Anna Bäcklin, Koncernchef Softhouse. ´

För mer information, kontakta:
Anna Bäcklin, Koncernchef, Softhouse, 0709 – 800 439, anna.backlin@softhouse.se 

Ted Christensson, Kontorschef Softhouse Jönköping , 076 – 305 02 83, ted.christensson@softhouse.se

eller

Rebecka Lindhe, Marknad- och kommunikationschef, Softhouse, 0729 – 829 409, rebecka.lindhe@softhouse.se

Om Softhouse

Softhouse utvecklar digitala affärer, mjukvara och människor. Softhouse erbjuder konsulttjänster inom mjukvaruutveckling och digital transformation. Företaget grundades 1996 och var en av de första att introducera Agil metodik i Sverige. Softhouse sysselsätter ca 300 medarbetare fördelat på kontor i Malmö, Karlskrona, Kalmar, Karlshamn, Växjö, Jönköping, Stockholm och Sarajevo. 

Softhouse håller regelbundet utbildningar, kurser och event genom Softhouse Akademi där man hittills utbildat över 20 000 scrum masters. Softhouse Invest investerar i företag med stort mjukvarubehov där företaget bidrar med ledning och finansiering. 2021 förvärvade man fullservicebyrån Milou Communication.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!