by hannahornback

Share

by hannahornback

Share

För fullstack-utvecklaren och systemarkitekten Anthon är kollegorna viktiga. Han menar på att genom bra kollegor kan även den tråkigaste uppgiften bli rolig – och precis så känner han på Softhouse i Karlskrona.

Anthon Holmqvist arbetar som fullstack-utvecklare och systemarkitekt på kontoret i Karlskrona. Hans arbetsuppgifter består av kundkontakt, systemarkitektur och fullstack-utveckling. Anthons favoritverktyg och språk är TypeScript (programmeringsspråk) och Jest (testramverk). Med dessa så kan ett projekt bli effektivt, enkelt, produktivt och hållbart. 

– Just nu arbetar jag med tre olika projekt med tre olika kunder. Där jobbar jag med ett digitalt planeringsverktyg, ett bokningssystem och ett system som automatiskt skapar upp instruktioner för industrimaskiner, säger Anthon. 

Det som motiverar Anthon i hans arbete är kontinuerliga utmaningar, engagerade kunder eller ett intressant projekt eller domän. Nästan ingen dag är sig lik, varje dag består av olika utmaningar, uppgifter och problem att lösa – både tekniska och icke-tekniska. 

– Det bästa med att arbeta som konsult är att vi kan välja och byta mellan uppdrag och att vi kan jobba med flera olika projekt samtidigt, säger Anthon.

Utmaningarna i Anthons arbete är olika beroende på vilken typ av kund och vilket behov de har. 

– Exempel på detta är om budget och tid är begränsad och då behöver man hitta en balans mellan kod, test, deploy, kundkontakt, projektledning och så vidare. Om jag sedan jobbar med en större kund så är utmaningen ofta “på andra hållet”, det vill säga att jag lägger för mycket tid på kod, test, planering och så vidare istället för att utveckla nästa funktion, berättar Anthon. 

Kollegor och gemenskap 

Innan Anthon började arbeta hos oss studerade han International Software Engineering på Blekinges tekniska högskola, BTH, i Karlskrona. 

– Under sista året på BTH hade jag ett stort grupprojekt med Softhouse och på så sätt kom jag i kontakt med företaget. Under sommaren 2017 fick jag en anställning på Softhouse och jag har sedan dess arbetat med flera stora och små kunder, säger Anthon. 

Han fortsätter. 

– De bästa med att arbeta på Softhouse är kollegorna och gemenskapen. Varje dag känner man sig välkommen. Jag kan fråga vem som helst om vad som helst och varje dag är jag lika taggad på att få komma till kontoret och träffa mina kollegor och vänner. Softhouse har en enkel, transparent och prestigelöst företagskultur. 

Om Anthon ska välja ett av våra värdeord som betyder mest för honom så skulle han välja ordet Team. 

– Med ett bra team så kan världens tråkigaste uppgift göras eller en jobbig bugg lösas. Det är teamet som gör att man skrattar och har kul på jobbet. Alltifrån skämt, diskussioner, eller ett hinder man stött på mot en kund. Jag har både jobbat ensam och i team med 2 personer till uppemot 10 personer. Alla dagar i veckan hade jag valt att jobba i ett team om jag fick välja.

Från kodning till elektriska fordon

När Anthon inte sitter på kontoret i Karlskrona spenderar han sin lediga tid med att umgås med vänner, laga och äta god mat, nörda ner sig i populärkultur i olika former som film, musik, böcker och TV. Utöver detta så gillar Anthon att spela spel i olika former som TV-spel och sällskapsspel eller vara ute i naturen och vandra eller använda sitt elektriska fordon som Onewheel och EUCs. Men vad har Anthon för hemlig talang? 

– På jobbet så är min hemliga talang att jag kan lära mig nya saker på väldigt kort tid, ibland inom några timmar och ibland inom någon dag. Privat så tror jag min hemliga talang är att jag kan laga riktig god mat när jag väl försöker, säger Anthon.

Vill du bli en del av vårt team? Vi söker ständigt nya medarbetare, kika in på våra lediga jobb och läs mer.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!