by rebecka

Share

Pierre har jobbat på Softhouse som backend-utvecklare sedan ett drygt halvår. Det var möjligheten till att prova nya saker som lockade Pierre till konsultbranschen. Här har han fått testa på massor av spännande utmaningar och olika tekniker i sina uppdrag. Något som han uppskattar lite extra är det fina samarbetet med sina kollegor. 

Pierre Alvarez Gonzalez jobbar från vårt kontor i Stockholm. Här arbetar han som backend-utvecklare i flera spännande uppdrag. Just nu är han ansvarig för att leverera produkter med kvalité vilket i sin tur innebär att han måste hantera allt från utveckling, testning, krav, bug-hantering, support och planering för produkten framåt. Dessutom gör han det just nu för ett bolag inom gaming-industrin som är särskilt spännande. 

– Just nu arbetar jag kring stora non-functional krav som t ex att applikationen ska kunna hantera stor last, vara körandes hela tiden osv. De tunga kraven bidrar till mer specifika lösningar som tvingar en att vara ännu mer kreativ med att hitta rätt lösning vilket jag tycker är roligt. 

Det finns alltid någon att prata med

Något som sticker ut lite särskilt på Softhouse är att alla kollegor är intresserade av varandras uppdrag samt villiga att hjälpa varandra. Det gör att man har alltid någon man kan vända sig till och prata med, vilket Pierre verkligen uppskattar. 

Pierre har tidigare arbetat på telekom- och produktbolaget Qvantel i 3 år. Qvantel är dessutom ett av det bolag som Softhouse har investerat i. 

– på Qvantel arbetade jag med att utveckla orderdelen av systemet. Det är via en tidigare klasskamrater samt med goda ord från tidigare softhousekollegor på Qvantel som fick mig att söka till Softhouse. Dessutom var jag särskilt intresserad av att testa hur det är att vara konsult.

Att vara konsult är roligt och utmanande

Att vara konsult gör att man hela tiden utvecklas och en av de största, men också roligaste, utmaningarna är att man måste sätta sig in i nya miljöer och anpassa sig hos respektive kund. Det gör att man hela tiden utvecklas, både i sitt arbete men också som individ och socialt. Det värdeordet som Pierre tycker att man jobbar allra mest med på Softhouse är team och att vi hela tiden delar med oss av vår kunskap mellan varandra. Det är någonting unikt som verkligen sätter fingret på den fina företagskulturen som råder i Bolaget. 

Men vad gör Pierre när han inte löser utmaningar på jobbet? 

– Mitt största fritidsintresse är matlagning. Jag tycker det är roligt att lära sig om olika tekniker och smaka sig till vad som passar med vad. 

Dessutom har han en hemlig talang. Nämligen att han kan slicka på sin armbåge! 

Vill du bli en del av vårt team? Vi söker ständigt nya medarbetare, kika in på våra lediga jobb och läs mer.

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!