by ardiana spahija

Share

by ardiana spahija

Share

Daniel Hultgren är Business Analyst på vårt kontor i Växjö och har en teamanda som få. Han brinner för att lösa komplexa problem och leverera bra lösningar till kund – tillsammans med sitt team. 

Daniel har en lång och bred erfarenhet av att jobba inom IT-branschen och trivs verkligen med att arbeta som konsult idag då han får prova på att utvecklas inom flera olika tekniker, miljöer och verksamheter. Han har ett stort intresse för system och hur digitalisering kan hjälpa människor i vardagen. Som Business Analyst på Softhouse får han ofta vara en del i bl.a. kravarbetet där vikten av att förstå helheten, och samtidigt kunna dyka ner i detalj, är viktigt – något som passar honom bra då han har en god kommunikativ förmåga och är lösningsorienterad som person.

– Det finns alltid en utmaning i att hålla sig ajour. Det gäller allt från att bevaka sin omvärld inom nya tekniker till att hålla kolla på förändringar som dyker upp i projekt man sitter med i. Det är en konstant balansgång att vara lyhörd för att fånga de behov som finns i verksamheten, säger Daniel. 

Just nu sitter Daniel i ett spännande uppdrag hos Försäkringskassan där han fyller rollen som kravanalytiker i ett utvecklingsteam. Tillsammans arbetar de med att ta fram samhällskritiska e-tjänster på självbetjäningsdelen. Den del som motiverar Daniel i arbetet är att vara en del av lösningen och kunna förstår en komplex helhetsbild för att sedan bryta ner den till de behov som efterfrågas i ett system tillsammans med sitt team.   

– Det finns ju många fina utmaningar i mitt arbete. Att hjälpa mitt team i syfte att skapa samsyn i vårt projekt är ett exempel. Men det som verkligen motiverar mig är att kunna göra det genom Agila arbetssätt, berättar Daniel. 

Daniel har sedan tidigare en gedigen erfarenhet av att arbeta i agila utvecklingsteam. Han stöttar gärna kollegor och verksamheter med agila strategier och tankesätt som skapar värde för att förbättrar både verksamhetens och teamets arbetssätt. 

Kompetenta kollegor och en vinnarkultur fick Daniel att välja Softhouse

Även om Daniel har en lång bakgrund inom IT med olika roller så var det kompetenta kollegor och ödmjukheten i vinnarkulturen som fick honom att vilja bli en del av Softhouse. Möjligheten till att kunna fortsätta utvecklas – och utmanas – på ett företag med högt i tak och som bryr sig om både individen och teamet var för Daniel ett vinnande koncept. 

-Digitalisering, agila arbetssätt och teamanda var några av de saker som fick mig att öppna upp ögonen för Softhouse. Nu, ett halvår senare, känner jag att det verkligen var rätt steg i rätt riktning för mig. Jag får dagligen arbeta med kompetenta människor och bli uppmuntrad av både kollegor och ledare att kontinuerligt utvecklas inom till exempel nya tekniker.

Daniel fortsätter.

-Sen måste jag tillägga att det är enorm lagkänsla här på Softhouse. Det är sjukt inspirerande att få arbeta med människor som är så stödjande som på Softhouse. Man står aldrig själv i något. Det spelar liksom ingen roll om du står med utmaningar hos kund eller fastnat i ett tekniskt problem, hjälpen är alltid nära till hands. Sen är det rätt trevligt att vi alltid försöka skapa avslappnade och roliga stunder tillsammans, både på och utanför jobbet, oavsett hur arbetsdagen ser ut. 

Från It-branschen till flugfiske

När Daniel inte sitter med kravarbete eller löser samhällskritiska e-tjänster är det flugfiske som står näst på listan bland de saker han tycker om att göra. 

-Ja, jag tycker ju om att flugfiska. Egentligen, om jag ska vara helt ärlig, så är allt associerat med flugfiske lite av en passion, berätta Daniel lite skämtsamt. 

Det är inte bara inom jobbet som Daniel trivs med att ha nära relation till kollegor och sitt team. Även på fritiden uppskattar han alla tillfällen han kan få till med sina vänner och kollegor. Men när han inte sitter i sällskap i sociala sammanhang, då låter han sig slukas in i litteraturens värld.

-Jag läser en hel del också. Jag vill nog påstå att jag är lite av en bokmal och läser gärna allt från skönlitteratur till historia så fort jag får tillfälle. 

 

Vill du bli en del av vårt team? Vi söker ständigt nya medarbetare, kika in på våra lediga jobb och läs mer.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!