Categories: Artikel, Nyheter

by Ardiana Spahija

Share

Softhouse i Småland expanderar kraftigt och har på drygt sex månader rekryterat över 18 nya medarbetare. Med två nya kontorsetableringar i Småland, genom nyöppningen i Kalmar och Jönköping, är man inne i offensiv tillväxtresa. 

För lite drygt ett år sedan tillträdde Kemal Basic som ansvarig för Softhouse i Småland och sedan dess har tillväxtresan tagit fart. Prioritering var initialt att lyfta de fina initiativ som redan fanns på Softhouse och bygga vidare på den starka  medarbetare- och företagskultur som finns på bolaget. Därför har arbetet med den lokala kulturen och att bygga upp en trygg och stabil grogrund för medarbetare att fortsätta växa på varit extra viktig. Och det har gett resultat. Under de senaste 6 månaderna har man rekryterat över 18 nya medarbetare till Softhouse Småland, något som visar på den expansiva framfart man är i just nu. 

Det är fantastiskt att få arbeta med ett så etablerat och starkt varumärke som Softhouse har. Framför allt är vi otroligt stolta över vår interna företagskultur som är den del som de flesta av våra Softhouse:are lyfter när vi frågar dem varför de trivs så bra. Det är därför ett extra fint kvitto på det att vi har kunnat attrahera många nya talanger till oss där de är med och bidrar till vår framfart i Småland, säger Kemal Basic, VD för Softhouse i Småland. 

I en konkurrensutsatt bransch är det extra utmanande att attrahera och rekrytera med kvalité. Vi rekryterar bara de allra bästa och har alltid en gedigen process inför varje rekrytering. Dels handlar det såklart om “personal fit” och personliga intervjuer men också tekniska utvärderingar och lämplighet gentemot vår företagskultur. För oss är det viktigt att rekrytera en riktig Softhouse:are med hjärtat på det rätta stället. 

Hana Ademaj är en av de, relativt unga, personer som lyfts fram inom organisationen som en ny lokal ledare. Hana började på Softhouse under 2021 och är 26 år men har redan ett imponerande CV bakom sig. Efter lite drygt ett halvår som konsult ute i uppdrag har hon nu en delad tjänst som konsultchef och konsult ute i uppdrag – det bästa av två världar: 

Det är så roligt och utmanande att få vara med och bidra till att mina kollegor växer i sina uppdrag och coacha dem att ta nya steg. Att jag dessutom får möjligheten att fortsätta jobba nära kund i mitt uppdrag gör det hela ännu roligare. Då har jag örat mot rälsen lite hela tiden. 

Inte nog med att man har rekryterat över 18 nya medarbetare, i en annars hårt konkurrensutsatt bransch, har man också skapat en grogrund för unga ledare att växa och få erfarenhet. I Kalmar har man rekryterat AI-forskaren Gustav Hammarström, 27 år gammal till rollen som kontorsansvarig. 

Det var en jättemöjlighet för mig och vi har redan vuxit från 2 man på plats till 7 på bara några få månader. Softhouse är verkligen ett entreprenöriellt och attraktivt bolag där människorna är i fokus. För mig kändes det helt rätt att börja arbeta på ett bolag som prioriterar och låter unga talanger får chansen att utvecklas och växa, säger Gustav Hammarström, kontorsansvarig i Kalmar. 

Senaste etableringen som, efter ca två år på plats, fått en ordentlig skjuts är kontoret i Jönköping. Där har Ted Christensson tagit på sig rollen som kontorsansvarig. Ted har en bakgrund inom försvarsmakten och har erfarenhet från tidigare roller såsom Konsultchef, Team leader och arbete med Lean Six Sigma. På fritiden är han en flitig triathlet som vet vad som krävs för att åstadkomma det lilla extra – vilket såklart också är värdefullt i jobbet för att etablera ett nytt kontor. 

Den största utmaningen jag ser är hitta rätt profiler som förutom stor erfarenhet av programmering även vill vara med och driva Jönköpingskontoret framåt. Jönköping är en väldigt spännande marknad där jag ser att våra medarbetare kan vara med och göra skillnad. Jag har själv saknat ett IT-konsultbolag som verkligen håller vad de lovar. 

På kontoret i Växjö har det under hösten varit prioritering på medarbetartrivsel. Oskar Sunesson, som också arbetar som konsultchef och delar sin tid med att vara ute i uppdrag tycker att trivseln är en mycket viktig faktor att lyfta vid rekrytering. 

Under hösten har vi tillsammans gjort ytterligare ett omtag på kontoret för att se till att skapa en hemtrevlig och vilsam arbetsmiljö. Inte nog med att vi har fått lite mer färg på väggarna så har vi prioriterat nya arbetsredskap såsom nya skärmar och stolar samtidigt som vi lagt mycket fokus på att få till kreativa mötesrum. 

Att arbeta som konsult är inte för alla men för den som trivs med varierande uppdrag, att lära sig nya saker och att i den takt man önskar kontinuerligt utmanas så är det helt rätt typ av arbete. Inom IT-konsultbranschen kan man snabbt skaffa sig bred erfarenhet och växa i både ansvar och sina roller ute i uppdragen. Hos oss på Softhouse prioriterar vi därför att våra medarbetare får möjlighet att arbeta tillsammans i projekt och uppdrag, men även inhouse. 

Jag skulle säga att vi har en bra fördelning just nu på uppdrag. En del uppdrag sker givetvis ute hos kund, men då är det viktigt för oss att det finns marginal och utrymme för våra medarbetare att komma in på kontoret och jobba tillsammans med sina kollegor. Vi har under hösten i spåren av pandemin också tagit fram en ny riktlinje där vi skapar en mer hybrid arbetsmodell just för att man ska kunna jobba närmare sina Softhouse-kollegor och kunna anpassa jobbet lite flexiblare med livet hemma säger Kemal Basic, VD för Softhouse i Småland. 

Just nu ser vi en oerhört spännande resa framför oss. Vi har under året som varit lagt grunden för att kunna skala upp våra leveranser och uppdrag och har bara det senaste kvartalet attraherat flera nya kundsamarbeten där vi  just nu har en övervikt på inhouse uppdrag vilket våra medarbetare alltid tycker är roligt.  

 

Vill du vara med på vår resa och bli en del av vårt team? Vi söker ständigt nya medarbetare, kika in på våra lediga jobb och läs mer.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!