by Ardiana Spahija

Share

Visst är det spännande hur våra erfarenheter påverkar oss på olika sätt och hur vi tar med oss olika erfarenheter in i nya utmaningar? Det är dessa erfarenheter och olikheter som kan ge häftiga resultat när vi jobbar tillsammans.

Jag växte upp i Sankt Sigfrid, mellan Nybro och Kalmar, där mina föräldrar drev ett familjeföretag, som jag var högst involverad i.  Redan som ung var jag delaktig i företaget genom att hjälpa till både på kontoret och i verkstaden. Senare hjälpte jag till med programmering av styrsystem och identifiering av tänkbara kunder. Detta har nog påverkat mig mer än jag tror. Vi jobbade tillsammans. Ofta diskuterades det om expansionsplaner vid middagsbordet av både teknisk och ekonomisk karaktär. Kanske bidrog det till att jag flera år senare valde att djupdyka i dessa ämnen som doktorand i industriell ekonomi och att även senare driva Softhouse etablering i Kalmar

På Softhouse är vi ett gäng teamspelare

Sedan 2021 ansvarar jag för etableringen i Kalmar. Det är ett spännande och givande uppdrag då Kalmar är en intressant region med goda möjligheter för expansion för ett företag som Softhouse. Det är en bransch med full fart och hög efterfrågan på våra tjänster. Det är också viktigare än någonsin med kontinuerlig kompetensutveckling, vilket jag tycker Softhouse är riktigt vassa på. Sedan jag började på Softhouse har jag ingått i ett ledarskapsprogram för just kompetensutveckling, vilket byggt på mina kunskaper inom olika områden kopplade till min roll.

På mindre än ett år har vi vuxit till 8 medarbetare i Kalmar och har idag ett fantastiskt bra och sammansvetsat team på plats. Vi hjälps åt, diskuterar vägar framåt, formar kontoret och hugger i där det behövs. Denna känsla av att vi gör något tillsammans och hjälps åt tycker jag mig se på alla våra kontor. Vi är “Ett Softhouse”. Vi hjälps åt med spännande uppdrag, rätt kompetens och team-leveranser mellan alla våra kontor – vi är ett team och lagspelare ut i fingerspetsarna! Det påminner lite om den känsla av familjeföretag som jag växt upp med. 

Jag tror att Softhouse-känslan jag pratar om ovan bygger på den starka och positiva företagskultur som finns på företaget. Det är en viktig – om inte den viktigaste – pusselbit i resan vi gjort och resan vi har framför oss där tillväxt kommer lite av sig självt; om vi trivs bra, hjälps åt och tycker det är kul att jobba tillsammans. Att vi med olika spetskompetenser kan lära av varandra och växa tillsammans, är en ynnest. “We code the future” – tillsammans! 

 

/Gustav Hammarström

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!