by Ardiana Spahija

Share

T-Kartor, ett av Softhouse portföljbolag, fortsätter gå från klarhet till klarhet. Under sommaren har projektet med Trafikverket skalat upp – en upphandling som T-Kartor vann med Softhouse som underleverantör och som verkligen drar nytta av den ingredients som Softhouse bidrar med som delägare.

Projektet för Trafikverket är ett operativt ledningssystem (OLS) för att proaktivt kunna ge beslutsstöd, uppföljning och hantering av störningar i  järnvägsnätet. Leveransen görs av T-Kartor med ett team förstärkt av Softhouse utvecklingskapacitet och kompetens. T-Kartor har sin kärnverksamhet i avancerade interaktiva kartlösningar för bl a säkerhet och OLS-projektet med Trafikverket kommer löpa under många år.

Projektet betyder oerhört mycket för oss och innebär bara början för oss att kunna leverera på det stora behovet vi ser framöver inom området för Public Safety, berättar Christer Pihl på T-Kartor. Vi har en unik kompetens och produkt GIMS (GeoInformation Management System) för att kunna möta de höga säkerhetskraven som de här samhällskritiska systemen kräver. Med Softhouse hjälp är vi trygga med att kunna både bygga det strukturkapital vi behöver över tid och leverera med rätt kapacitet och kompetens.

Softhouse investerar i mjukvaruintensiva bolag och bidrar med både kapital och mer handfast stöd med sin kompetens inom mjukvaruutveckling och kommunikation. Stödet kan innebära strategiskt arbete i styrelse, hjälp att organisatorisk stärka mjukvarukompetens eller vidareutveckla produkten. Softhouse kan också bistå med att avhjälpa flaskhalsar i leverans och mjukvaruutveckling vid kraftig tillväxt. Softhouse gick in som delägare i T-Kartor 2018 och har hjälpt till i verksamheten på olika sätt för att få den att växa och kunna leverera när efterfrågan kraftigt ökar.

Projektet med Trafikverket visar på styrkan i vårt koncept att investera i mjukvaruintensiva bolag där vi bägge kan få stora fördelar av vår relation, säger Anna Bäcklin koncernchef på Softhouse. Vi investerar i bolaget, vi hjälper till med att utveckla företaget och stärker mjukvaruutvecklingen. Nu kan vi stolt konstatera att vi har en tillväxtraket i Softhouse investeringsportfölj och som vi nu dessutom kan jobba tätt ihop med i ett omfattande projekt.

Presskontakt Softhouse

Stina Åkesson

stina.akesson@softhouse.se

+46706383388

 

Presskontakt T-Kartor

Christer Pihl

christer.pihl@t-kartor.com

+46733206819

 

 

Om Softhouse

Softhouse är ett mjukvaruhus med ledande expertis inom en stor bredd av områden som alla är kopplade till någon form av mjukvaruutveckling och kommunikation.  Softhouse startade 1996 och sysselsätter ca 300 medarbetare fördelat på kontor i Malmö, Lund,  Karlskrona, Kalmar, Karlshamn, Växjö, Jönköping, Stockholm, Uppsala och Sarajevo.  I koncernen ingår också fullservicebyrån Milou.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!