by ardiana spahija

Share

by ardiana spahija

Share

Hannah Cole Tugendraich jobbar på Softhouse sedan fem år tillbaka och är en av konsultcheferna i Sydväst regionen. Hon har i grunden en examen inom personalvetenskap och flera års erfarenhet som butikschef inom klädbranschen men 2018 kände hon att det var dags att gå vidare och bestämde sig för testa något nytt. Tre månader senare hade hon fått ett jobberbjudande som blev startskottet för hennes karriär inom IT-konsultbranschen.  

När Hannah kom till Softhouse började hon arbeta med People & Culture på Softhouse i Malmö; en relativt nyetablerad roll på bolaget med varierande arbetsuppgifter kopplade till trivsel och välmående hos medarbetare. Nu idag, drygt fem år senare är hon konsultchef med personalansvar för 14 medarbetare i Malmö och Lund. 

– Jag tror starkt på att medarbetarna är hjärtslaget i varje organisation och bra affärsresultat börjar med bra människor. När människor är ”all-in”, känner sig stöttade, utbildade, belönade och motiverade, gör de vad som krävs för att vinna, både som individer och i ett team, berättar Hannah.

Softhouse är sedan några år tillbaka i en kraftigt expansiv tillväxtfas med målet att bli ännu fler mjukvaruproffs på fler orter runt om i vårt avlånga land. 

– Bara den senaste månaden har vi onboardat sex nya kollegor – Softhousare om du så vill – till teamet i Malmö och Lund. Det är ju alltid en utmaning att hitta nya talanger i vår bransch då konkurrensen är stenhård. Men samtidigt är det en oerhört härlig känsla när man vet att man hittat den man letar efter och kan erbjuda en plats hos oss på Softhouse, berättar Hannah.

Hon fortsätter: 

– Det är en fin blandning av individer och mångfald på Softhouse och det känns lite extra i hjärtat när jag får se nya Softhousare, som man varit med och rekryterat, som på sitt unika vis bidrar till vår företagskultur och team Softhouse – för alla är ju välkomna precis så som de är.

En “people first” kultur

På Softhouse är vi måna om att alla ska få chansen att utmana sig själva och sitt team. För oss är det självklart att backa upp våra medarbetare med olika former av kompetenshöjning och att du som kollega och medarbetare är med och bidrar till en god samarbets- och kommunikationskultur på hela Softhouse. 

– Jag har här fått utmana mig själv dagligen och vuxit som individ med mina nya kunskaper och detta i en kultur där just kunskapsdelning och att hjälpas åt är en självklarhet. En annan viktig del av mitt arbete är att ha en ständig dialog med våra medarbetare så att de  kan växa tillsammans med Softhouse. Vi är exempelvis  väldigt måna om att matcha rätt person med rätt team och uppdrag. Det är viktigt för både nöjda kunder och medarbetare, berättar Hannah. 

Hon fortsätter:

– Vi spenderar en stor del av vår vardag på våra arbeten. Jag brinner för att människorna runt omkring mig ska ha så bra förutsättningar som möjligt för att göra sina jobb och samtidigt må bra. På Softhouse finns ett genuint intresse av att bygga relationer med kollegor – oavsett vilket kontor man sitter på – säger Hannah. 

När vi frågar Hannah vilket av våra fyra värderord som hon känner mest för svarar hon följande:

– Kombinationen av alla våra värdeord är det som gör vår företagskultur. Men ska jag välja ett så säger jag team, styrkan i att göra saker tillsammans och den sociala tryggheten det ger tror jag starkt på. 

Från kontoret till studsmattan – och egenodlade grönsaker

När Hannah inte är på något av våra kontor i Skåne är hon mest troligen hemma och fixar i trädgården eller på resande fot med familjen.

– Jag har en passion för att resa och upptäcka nya kulturer. Min familj och jag reser (innan pandemin) så mycket och ofta vi kan till London då både min man och jag har familj där. 

Hon fortsätter:

– Men så här års älskar jag att vara utomhus och fixa i trädgården. Njuter av allt från att klippa gräset, plantera växter till att odla egna grönsaker. Finns inget godare en varm sommarkväll än en sallad gjord på egenodlade grönsaker. Som trebarnsmamma blir det också en hel del hoppande på studsmattan och lek med mina barn. 

När vi frågar Hannah om hon har någon hemlig talang så ler hon lite extra och berättar att hon är en mästare på att organisera. 

– Jag kan organisera allt – stort som smått. Och jag älskar att göra det!

 

Vill du bli en del av vårt team? Vi söker ständigt nya medarbetare, kika in på våra lediga jobb och läs mer.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!