Categories: CSR, Nyheter

by ardiana spahija

Share

Categories: CSR, Nyheter

by ardiana spahija

Share

Softhouse har en hög andel kvinnliga ledare och ser vikten av att väcka intresse för IT och teknik för kvinnor. Som en del av jämställdhetsarbetet har Softhouse valt att stödja jämställd idrott och  är stolt partner till Baltic Cup: Sveriges största innebandycup för damer. Under den sista helgen i augusti fanns Softhouse på plats i Karlskrona på den stora innebandyfesten och väldigt många tog chansen och gav sitt kreativa förslag på ny mobiltjänst.

Bland cupdeltagarna finns många som står inför sitt gymnasieval eller funderar på karriärvägar där man kan göra skillnad. Mjukvaruföretag som Softhouse kan då inspirera till att välja en teknisk bana och jobba med att utveckla morgondagens hållbara samhälle i en jämställd och engagerad miljö.

Jämställdhet är ett av våra prioriterade mål och för oss är det väldigt roligt att få komma ut och visa kvinnor i alla åldrar att i vår bransch finns stora möjligheter att få göra samhällsnytta i våra digitaliseringsprojekt, säger Vernisa Rejhan, Talent and Performance Manager på Softhouse.  

I Softhouse monter kunde besökarna lämna in kreativa förslag på vad man skulle kunna göra med sin mobil.  Och behovet av nya tjänster verkar ändlöst: från praktiska funktioner som att återkalla sms, swisha batteri, och att kunna se samtalspartnern i 3D, till teleportering.

Det var jätteroligt att prata framtida tekniska lösningar med deltagarna. Vi fick många riktigt kreativa förslag på vad nästa tekniska finess kan vara och inom kort kommer vi berätta vem som vann, säger Anna Brunell, konsultchef och projektledare på Softhouse Karlskrona.

På cupen deltog 24 lag från hela Norden under fyra dagars matcher på elitnivå för damer, dam, junior och för flickor 16. 

 

För mer information, kontakta:

Stina Åkesson

stina.akesson@softhouse.se

070 638 33 88

 

Om Softhouse

Softhouse är ett mjukvaruhus med ledande expertis inom en stor bredd av områden som alla är kopplade till någon form av mjukvaruutveckling och kommunikation.  

Softhouse som startade 1996, sysselsätter ca 300 medarbetare fördelat på kontor i Malmö, Lund,  Karlskrona, Kalmar, Karlshamn, Växjö, Jönköping, Stockholm, Uppsala och Sarajevo.  I koncernen ingår också fullservicebyrån Milou.

 

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!