by Ardiana Spahija

Share

Hafed är mjukvarukonsult på Softhouse och har sin bas i Växjö. Hans största passion inom yrket är artificiell intelligens och maskininlärning (AI/ML) eftersom han genom det kan förutsäga vad som kommer att hända med enbart lite, eller till och med ingen, information alls. 

Hafed har en magisterexamen i datavetenskap på LNU och påbörjade sin Softhouse-resa direkt efter examen. Under tiden han pluggade på LNU kom han i kontakt med oss på Softhouse genom en gästföreläsning. Under gästföreläsningen blev han både inspirerad och intresserad. Han bestämde sig för att ta reda på vilka Softhouse är och vad vi gör. Efter att ha utforskat en del kring detta insåg han att han drogs till Softhouse på grund av vår företagskultur, arbetsmiljön och människorna som utgör Softhouse. 

– Arbetsmiljön hos Softhouse är unik, och det bästa med Softhouse är att man som medarbetare får möjligheter att utveckla och förbättra dig själv både på professionellt och personligt plan. Du blir genuint sedd av dina kollegor, vilket känns fint. Mentaliteten på Softhouse är att samla alla, vilket ger en känsla av tillhörighet från dag 1 på företaget, säger Hafed. 

Idag sitter Hafed med ett projekt där han jobbar som Backend utvecklare/ Data ingenjör på IKEA. Han är en del av “Risk Analytics Development Team” och trivs bra i sitt uppdrag och älskar utmaningarna som hör till.

– Det finns utmaningar i alla projekt, och på olika nivåer inom projekt. Ett exempel är felsökning av gammal kod. Ett annat exempel vad gäller utmaningar i projekt är att verkligen förstå kraven som tillkommer utifrån hur kunden ser lösningen framför sig. Det finns en skillnad i perspektiv från en person till en annan, därför tycker jag det är viktigt att fokusera och tänka sig in i hur kunden ser sin vision av lösningen.

Business Intelligence är framtiden

Hafed har en stor passion för AI/ML men han är också intresserad av datavisualisering, Business intelligence, eftersom den kan säga mer än vad en text kan, menar han. Att visualisera data och skapa datadrivna beslut genom Business Intelligence är en del av framtiden. En smart och noga planerad Business Intelligence-lösning ger stöd till beslutsfattare på ett smart och lättillgängligt sätt. 

Softhouse har sedan drygt tio år tillbaka erfarenhet av att visualisera och analysera data ifrån en mängd olika områden och branscher. 

  • Felavvikelser i produktion
  • Ekonomiuppföljning
  • Produktionsplanering
  • Transportanalys
  • SLA-uppföljning
  • Lageranalys
  • Försäljning

Vidare berättar Hafed att han även har en ny passion inom området som han gärna lägger lite tid på att lära sig mer om. 

– Nyligen blev jag även intresserad av blockchain-utveckling. Blockchain har utvecklats blixtsnabbt de senaste åren och är idag mer än bara en del av våra finansiella tjänster. Frågar du mig så tror jag att detta område kommer blir nästa stora grej på marknaden och som många utvecklare kommer vilja bli riktigt vassa på, berättar Hafed. 

Nya uppdrag genererar nya kunskaper

Det roligaste med Hafeds jobb enligt honom själv är den där känslan när koden fungerar felfritt och när en kund är nöjd med lösningen. Men han berättar även när jobbet inte är lika lätt, för ibland stöter man som konsult på utmaningar. 

– Det bästa med att vara konsult är utan tvekan möjligheterna till nya erfarenheter. Nya uppdrag innebär nya kunskaper. Vad jag också uppskattar med att vara konsult på just Softhouse är att här tillämpar och lever man efter sina värdeord: Team, Enkelhet, Mod, Passion. Softhouse arbetar verkligen hårt för att behålla en hög ”TEMP”, säger han och ler. 

Slutligen frågar vi Hafed om han har någon dold talang och då svarar han snabbt och kortfattat att han är för social för att ha en dold talang från sina kollegor på Softhouse, och det kan förmodligen hans kollegor stämma in på. 


Vill du bli en del av vårt team? Vi söker ständigt nya medarbetare, kika in på våra lediga jobb och läs mer.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!