by ardiana spahija

Share

by ardiana spahija

Share

Johanna Ek är 27 år ung men har redan hunnit med en hel del i sitt yrkesliv. Hon är idag Talent Acquisition Specialist på Softhouse vilket innebär att hon är en del av vårt People & Culture team och arbetar med att attrahera och rekrytera nya talanger till våra Softhouse kontor. 

Johanna arbetar med uppsökande rekrytering via olika verktyg och kanaler för att attrahera fler Softhousare, men också med employer branding och att stötta rekryterande chefer i rekryteringsfrågor och processen. En annan del av hennes arbete är att jobba med förbättringar av våra arbetssätt och processer kopplat till rekrytering. Hon betonar att det är oerhört utvecklande att få möjligheten att följa upp hur vi bäst kan arbeta för att nå bra resultat och skapa bra upplevelser både för kandidater och kollegor. Men innan hon tillslut landade på Softhouse har hon hunnit med en hel del trots sin ringa ålder. 

Innan jag började plugga till personalvetare arbetade jag flera år som flygvärdinna, vilket var väldigt roligt. Jag har haft turen att få se många platser och det var en väldigt bra skola i att lära sig handskas med människor! Sen började jag plugga och ville få mer praktiskt erfarenhet kopplat till mina studier, så mitt första HR-relaterade jobb var på en spelstudio i Malmö vilket öppnade upp mina ögon för just rekrytering. 

Under de tre sista terminerna på universitetet arbetade hon extra som HR-assistent på ett annat IT-konsultbolag i Stockholm, med fokus på IT-rekrytering och search. Lagom till examen sprang hon på en annons från Softhouse och i intervjun med Vernisa, som idag är hennes närmaste ledare, kändes det både spännande och utmanade, så kort därefter gick flyttlasset hem mot Skåne, vilket vi på Softhouse är väldigt glada för. 

Rätt person på rätt plats 

Att arbeta med just rekrytering på ett företag är en viktig uppgift på många plan. Det är Johanna och hennes team som lyckas hitta våra nya härliga Softhousare. Det finns dock en hel del utmaningar som måste tacklas på vägen, speciellt eftersom det råder brist på kompetens inom flera yrkesgrupper på marknaden.  

Den största utmaningen är nog just att lyckas “sticka ut” och attrahera rätt kandidater till Softhouse. Kompetensbristen inom techbranschen har nog inte undgått någon och att alla bolag konkurrerar om samma kandidater. Det har ju länge snackats om att det varit “kandidaternas marknad”, så det gäller att vara kreativ och försöka “sticka ut” i dialog med kandidater, förklarar Johanna. 

Men det är också utmaningen som hon vänder till en motivation. 

När man arbetar med rekrytering är det alltid motiverande att lyckas hitta rätt person till rätt plats, och jag tycker att den känslan förstärks ytterligare när man arbetar med uppsökande rekrytering. Från det att man hittar en kandidat, lyckas fånga ett intresse, följer genom processen som förhoppningsvis mynnar ut i en anställning tills att man en dag springer på varandra på kontoret är otroligt roligt. 

Något jag brinner för lite extra är god kandidatupplevelse, jag vill alltid känna att vi tillsammans gjort vårt bästa för att kandidaterna ska ha fått en god upplevelse av Softhouse och vad vi står för.

Johanna fortsätter: 

Just nu har vi ett flertal rekyteringsprocesser igång, mångar roller som t.ex. erfarna utvecklare, söker vi till flera av våra kontor, så där innebär det en del sourcing för att nå ut till kandidater. Utöver det håller vi på med några interna projekt där vi nyligen faciliterade en workshop för våra rekryterande kollegor, berättar Johanna. 

Det sitter i väggarna

Johanna uppskattar möjligheten att jobba med spännande och härliga kollegor, både på kontoret i Malmö till vardags, och från andra kontor. 

Jag gillar känslan av att det är Ett Softhouse! Jag uppskattar att det är en öppen och inbjudande gemenskap, att det uppmuntras att komma med egna förslag och initiativ. Det känns bra att ha en arbetsgivare som har det förtroendet för sina anställda. Kulturen är inkluderande, och vi delar med oss till varandra på ett prestigelöst sätt. Prestigelös kan ju lätt bli ett buzzword, men för Softhouse sitter det lite i väggarna i hur man är, berättar hon. 

Johanna känner också lite extra för Softhouses värdeord Mod, vilket hon försöker ha med sig i det mesta hon gör, både i arbetet och privat. Att våga vara modig, våga utmanas eller testa något utanför sin comfort zone för att kunna utvecklas. 

På min fritid tittar jag mycket på film och serier men målet för 2023 är att läsa fler böcker. Och på tal om att gå utanför sin comfort zone och göra nya saker, så skulle kanske lite grundläggande kodning vara mitt nästa steg för att utvecklas vidare inom teknisk rekrytering, säger Johanna och skrattar.

Hur många böcker hon kommer att ha läst i slutet av 2023 är oklart – likaså när det kommer till hennes potentiella programmeringskunskaper, men vi ser verkligen fram emot att ta del av hennes fortsatta resa hos oss på Softhouse. 

 

Vill du bli en del av vårt team? Vi söker ständigt nya medarbetare, kika in på våra lediga jobb och läs mer.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!