Categories: Artikel, Nyheter

by Ardiana Spahija

Share

Softhouse wellbeing

Softhouse team

Frågar man tio olika personer vad som är viktigt för en god hälsa så får man antagligen tio olika svar. Någon anser att det är att träna fyra dagar i veckan medan någon annan tycker det är viktigare med en hälsosam kost. Och det är precis det här appen Hälsokuppen vill uppnå, att alla oavsett förutsättningar och mål kan ta steget mot en bättre hälsa

Hälsokuppen bygger på att alla deltagare utför hälsosamma uppgifter varje dag och får poäng för dessa. Allt ifrån att motionera, meditera till att äta mer grönsaker och dessa mål väljer man själv i appen. Därefter rapporterar man sina uppnådda mål och får poäng och belöningar längst vägen. Själva idén till Hälsokuppen uppstod 2019 då Robin Lundin, Designer på Softhouse, hade tröttnat på alla klassiska hälsotävlingar som alltid gick ut på att den som tränade mest var bäst och med det klassiska utfallet –  att man satsar för hårt första veckorna och tappar sedan snabbt både lusten och motivationen.  

Innan själva Hälsokuppen lanserades så testade jag konceptet på vårt Softhouse kontor i Växjö där alla kollegor fick fylla i datan i ett exceldokument. Men vi vet alla vilket “härke” det blir när många är inne i samma dokument och editerar, ännu mer så när det sker samtidigt. Jag insåg ganska snabbt att om konceptet skulle funka så behövdes någon form av användbar applikation, och på den vägen är det, säger Robin Lundin.

Även om man i Hälsokuppen tävlar mot varandra så är en av grundpelarna att främja kultur och hjälpas åt att tillsammans bli mer hälsosamma. Detta genom att ha en gemensam kanal där deltagarna delar med sig av sina framsteg för att inspirera och boosta varandra.

softhouse team 1

En Hälsokupp för hela Softhouse

På Softhouse värnar vi om våra medarbetare, deras välmående och utveckling, både på arbetet och utanför. Vi tycker att det är viktigt med välmående och ser gärna att man har hälsofrämjande aktiviteter, allt från walk n’ talks, löpargrupper, deltar på blodomloppet eller lyssnar på inspirerande föreläsningar. Vissa initiativ körs lokalt medan andra inkluderar flera av våra kontor parallellt. I år bestämde vi oss för att testa köra Hälsokuppen på hela Softhouse för att se om vi tillsammans kan uppmuntra varandra till en hälsosammare vardag, både på jobbet men även utanför. 

Jag tycker det är ett fantastiskt initiativ som fått igång nästan hela Softhouse att engagera sig och vilja satsa på bättre vanor och välmående. På vår slackkanal på temat ser vi dagligen kollegor som uppdaterar med både bilder och video om hur det går för dem och uppmuntrar varandra, berättar Vernisa Rejhan, Talent och Performance Manager på Softhouse.

Hon fortsätter:

Men för mig är detta så mycket mer. Gemensam omtanke om vårt välmående på hela Softhouse är ytterligare tecken på teamkänslan våra kollegor uppskattar. Det är i arbetsuppgifterna och genom gemensamma intressen som vi kommer samman och skapar arbetsplatsen vi är stolta över.

Softhouse körde igång Hälskokuppen 1 mars 2023 och den avslutas 1 april 2023.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!