by Ardiana Spahija

Share

På Softhouse strävar vi efter att växa med kvalitet. Vi är stolta över våra leveranser och hur kollegiala vi är. Och vi bara älskar när vi växer med nya kollegor genom rekommendationer från våra medarbetare. I den här artikeln kommer vi att lära känna två av våra kollegor, Emir och Igor, och deras story om hur Emir stolt presenterade Softhouse för Igor och hur de gick från att vara vänner till att vara vänner som nu också är kollegor. 

Emir Sijercic har jobbat på Softhouse sedan 2017 och har gjort en inspirerande resa där han gick från att vara QA till en responsiv Scrum Master. Han är en kollega som har agila värderingar nära hjärtat, både på jobbet och privat. Tack vare Emir fick vi ytterligare en fantastisk kollega till vårt team – Igor Kraisnik – en designer med en passion för “Digital Transformation”.

Emir och Igors vänskap går tillbaka till slutet av 90-talet i Sarajevos innerstad. De delade båda samma intressen, föredrar samma musikgenre och livsstil – metal/hardcore. 

Jag var gymnasieungdom och fastnade för metal/hardcore. Det var något i den aktiva röst som genomsyrade hela musikgenren just då och dess syn på samhällsproblemen. Musiken var högljudd, grov men ärlig. Emir var några år äldre och spelade gitarr i det lokala bandet Menace to society som vi alla såg upp till. Och det var där historien började, egentligen, säger Igor.

När vi frågade Emir vad det var som fick honom att rekommendera Igor till Softhouse svarade han följande: 

Jag träffade Igor för en pratstund på stan och fick veta att han hade ett krävande jobb som krävde många arbetstimmar på helgerna. Han var inte riktigt nöjd då han inte fick tillräckligt med tid med sin familj. Han kämpade med balansen mellan arbete och privatliv, berättade han för mig.

Han fortsätter:

Detta var ungefär samtidigt som vi på Softhouse började arbeta med vårt initiativ för att utveckla erbjudandet ”Digital Transformation”, som är ett av områdena Igor har bred erfarenhet inom. Så där och då insåg jag att det skulle vara till gagn för båda parter – en win-win-situation, helt ärligt. 

Det visade sig dock att Softhouse inte bara hade en lämplig tjänst för Igor, utan också en fantastisk arbetsmiljö med respekt för work-life balance. Dessutom fanns möjligheten till flexibilitet när det gäller arbetstider och hybridarbete. När Emir berättade för Igor om Softhouse ansökte han dagen därpå, och resten är historia.

“Digital Transformation”- mer än bara ett erbjudande

Igor började på Softhouse och anslöt till teamet ansvariga för erbjudandet “Digital Transformation”.  Igor och Emir samarbetade tillsammans med andra teammedlemmar med allt från själva skapandet av erbjudanden och innehåll till lanseringen på marknaden (vill du veta mer om själva erbjudandet så kommer mer information om detta i slutet av artikeln). 

Det väger tungt för ens välmående och utveckling att kunna arbeta med en vän som också är en professionell kollega. Igor och jag har inte bara samma intressen på fritiden, utan det råkar vara som så att vi båda har en enorm passion för “Digital Transformation”, vilket är det initiativ som vi har arbetat med tillsammans. 

Emir tillägger: 

Sen är det också rätt schysst att kunna prata om musik med en musiker över en kopp kaffe på kontoret mellan möten.

Mötte Softhouse Igors förväntningar?

Igor har varit en del av Softhouse i drygt två år nu och är en mycket uppskattad kollega och designer bland medarbetare och kunder. 

Softhouse överträffade verkligen mina förväntningar. Jag får arbeta med saker som jag brinner för, men jag får också arbeta i en miljö där jag aldrig hamnar på efterkälken i min kompetensutveckling. Detta är tack vare nya utmaningar som kommer i takt med varje ny kund och projekt. Och det älskar jag! 

Han tillägger: 

Det är också avgörande för mig att mitt arbete harmonierar med min familjetid. Här får jag arbeta med det jag älskar, gå hem och njuta av mitt familjeliv och mina intressen. Det är också fantastiskt att ha en gammal vän och arbeta med. Men det är inte bara det som är så fantastiskt. Sen jag började på Softhouse har jag också fått nya vänner som står mig varmt om hjärtat. 

Idag är Igor en stolt Softhouseare som trivs med att arbeta med flera olika projekt och kunder och älskar att, och vi citerar: ”hoppa in för att leverera värde där våra kunder behöver det”. Idag har han ett åtagande hos en av Softhouse större kunder där han arbetar som designer.

Kort om ”Digital transformation” – ett erbjudande från Softhouse

I dagens snabbt föränderliga affärslandskap har digital transformation blivit en viktig nödvändighet för organisationer som vill förbli konkurrenskraftiga och ta tillvara på intäktsmöjligheter. Det är en komplex process som innebär en omfattande bedömning av en organisations nuvarande kapacitet och strategisk planering för framtida tillväxt. På Softhouse förstår vi vikten av ”Digital Transformation” och erbjuder omfattande tjänster som fokuserar på screening, planering, genomförande och utfasning för att hjälpa organisationer att uppnå sina digitala mål.

”Digital transformation” handlar heller inte bara om teknik utan också till stor del om förändring. Förändringstakten har aldrig varit så här snabb, och den kommer bara att bli snabbare. På Softhouse förstår vi vikten av ”Digital Transformation” och fokuserar därför på viktiga och kritiska nyckelfaktorer i vårt erbjudande som är speciellt framtagna och testade för att hjälpa organisationer. Genom att samarbeta med oss kan du och din organisation få tillgång till den senaste tekniken och de senaste verktygen för att förbättra kundupplevelsen, effektivisera verksamheten och driva intäktstillväxt

Vill du veta mer om ”Digital transformation”, skicka oss ett e-postmeddelande eller kontakta vår expert Samira Nuhanovic.

Mer på temat:

https://www.softhouse.se/en/blog/2020/05/05/go-digital-or-go-dead-business-survival-kit/

https://www.softhouse.se/en/blog/2020/06/10/understand-your-own-recipe-before-cooking-your-meal-setting-a-proper-digital-transformation-structure/

https://www.softhouse.se/en/blog/2020/08/28/companies-journey-through-the-land-of-digital-transformation

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!