by ardiana spahija

Share

by ardiana spahija

Share

systemutvecklare på Softhouse

Möt Anneli Svensson – en erfaren systemutvecklare och teamspelare! Anneli Svensson är en 51-årig systemutvecklare som just nu arbetar som backendutvecklare för vår kund Skånetrafiken. Hon är involverad i allt från att ta fram krav och mjukvarudesign till programmering. Anneli har varit på Softhouse i  snart 3 år och de senaste 2.5 år tillhört teamet på Skånetrafiken där hon trivs väldigt bra.

Jag trvis jätte bra med mitt uppdrag på Skånetrafiken! Jag sitter just nu i ett Backoffice systemet som använder sig av gammal teknologi där jag tillsammans med teamet bygger ett helt nytt system och där vi använder oss av bland annat nyare ramverk, berättar Anneli Svensson, systemutvecklare på Softhouse i Malmö.

Men låt oss spola tillbaka tiden och ta en titt på Annelis yrkesresa en sväng. Resan började nämligen redan när hon gick på mellanstadiet och tog en programmeringskurs i BASIC på ABF tillsammans med sin pappa. Även om det lockade med programmering så arbetade hon först som barnskötare på både förskola och fritids i ca 7 år innan hon hamnade inom IT-branschen. 

Innan jag började på Softhouse så jobbade jag på två andra produktbolag där jag satt med system för bland annat äldreomsorg, elektronisk receptförskrivning och däckbranschen, berättar Anneli.

En dag på jobbet som backendutvecklare

När Anneli kom till Softhouse i Malmö fick hon till en början sitta i olika projekt. Efter ca 6 månasder joinade hon teamet på Skånetrafiken har sedan dess spenderat sin fulla arbetstid med att koda i befintliga som nya system för kund – något hon trivs jättebra med!. 

För närvarande är mitt uppdrag att bygga ett helt nytt system där jag faktiskt använder mig av nyare teknologier, inklusive molntjänster som Azure, vilket är rätt spännande och utvecklande, berättar Anneli.

Att hjälpa andra människor är det som motiverar Anneli i sitt arbete, vilket gör henne till en duktig systemutvecklare. När det gäller favoritverktyg eller programmeringsspråk, säger hon att hon inte har någon favorit, men att hon har jobbat med C# i ungefär 20 år och gillar det då det finns massor av dokumentation och exempel om man skulle fastna på något.

Team, problemlösning och utveckling – en uppskattad trio

Softhouse är ett företag som är väldigt mån om att medarbetare ska trivas med sina uppdrag och arbetar kontinuerligt med att se till så att alla har möjlighet till en schysst work-life balance.

Även om Softhouse är ett stort företag så jobbar man hårt för att bevara den fina och kända kulturen som präglar alla våra 11 kontor i Sverige och kontoret i Sarajevo, Bosnien. Man får verkligen känslan av ett “litet” företag som är duktiga på att koda och nyttja all kompetens som finns på bolaget, berättar Anneli. 

Hon fortsätter:

Jag trivs väldigt bra på Softhouse, främst på grund av de trevliga, snälla och hjälpsamma kollegorna. Det känns som en familj när alla träffas och jag uppskattar att det finns möjlighet och tid till att lära sig nya saker. 

Men vad är då det roligaste med Annelis jobb? Hon menar på att det är de varierade arbetsuppgifterna. Hon älskar nämligen att lösa kluriga problem, gärna i team, och säger att hon känner sig rätt nöjd när hon lyckas lösa dem. Men hon berättar också att det finns problem som är mer utmanande än andra.

Det är kul med problemlösning men den kanske allra största utmaningen i mitt jobb är att vara en ”expert” på verksamheten och att hänga med i all ny teknologi. Allt går så fort och det är inte som så att utveckling och programmering står still,  säger Anneli. 

På frågan vilket av våra fyra värdeord hon skulle välja som favorit säger hon ”team”, eftersom hon tror att man som grupp kompletterar varandra.

Kortspel, trumpet och fiske 

Men vad sysslar en senior systemutvecklare som Anneli Svensson med på fritiden när hon inte sitter och kodar eller bygger system? 

När jag inte kodar så spelar jag faktiskt trumpet för fulla muggar och är med i tre olika blåsorkestrar. Vi spelar allt från marscher till filmmusik och pop. 

Hon fortsätter:

Men det är inte allt. Jag tycker även om att fiska, och på senare tid, särskilt flugfiske, gärna med öring, havsöring och harr som napp. 

På frågan om Anneli har en hemlig talang svara hon följande:

Hemlig och hemlig, men jag vågar nog påstå att jag är rätt duktig på kortspel och har väl lite av en talang för att få bra kort i olika kortspel, i alla fall på Plump och Skitgubbe.

Vill du bli en del av vårt team? Vi söker ständigt nya medarbetare, kika in på våra lediga jobb och läs mer.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!