Categories: Artikel, Nyheter

by ardiana spahija

Share

Categories: Artikel, Nyheter

by ardiana spahija

Share

Baton Twirling IBTF systemutveckling

Baton Twirling IBTF systemutveckling

Vi har utvecklat ett nytt effektivt och mer miljövänligt system för International Baton Twirling Federation (IBTF). IBTF är en ledande organisation som arrangerar drill-tävlingar över hela världen. Organisationen har under en lång tid använt sig av ett gammalt system för poängsättning och dataregistrering. Systemet var både ineffektivt och tidskrävande och när kunden insåg att det var dags att gå över till ett mer modernt och digitalt system tog de kontakt med Softhouse.

Den främsta utmaningen från början var att ersätta det omoderna systemet som omfattade poängsättning och manuell dataregistrering i Excel-filer med papper och penna. IBTFs sätt att poängsätta under tävlingar gjorde att de hade en hög pappersförbrukning och mycket manuellt arbete som inte höll längre. Ungefär i samma veva så släpptes det nya regeluppdateringar för inträde till olympiska spelen som skulle börja gälla 2024. IBTF bestämde sig för att satsa på ett nytt modernt system som även rustar dem för att möta de regeluppdateringarna för en potentiell inkludering i olympiska spelen.

Från studentprojekt till tävlingssuccé

Projektet började i januari 2022 och är fortfarande ett pågående samarbete. Initialt drevs projektet igång som ett studentprojekt med en senior utvecklare från Softhouse tillsammans med 12 studenter – ett team bestående av åtta utvecklare, två designers och två projektledare. Teamet arbetade agilt från start och tog sig an alla utmaningar med att planera, strukturera och koda ett nytt, modernt och lättanvänt system för kund.

Detta var ett spännande projekt att få igång berättar Edward Savbrant, konsultchef på Softhouse. Vi hade faktiskt vår första release ca sex månader in i projektet och det var en nedskalad version av systemet som enbart hanterade presentationen för livestream och arena. Det var en betydande förbättring från det gamla och omoderna system som tidigare använts.  Vi levererade det i rättan tid för att kunna användas under World Cup, där vi fick jättefin feedback.

Ett innovativt system för domare och administratörer

Efter den första versionen var det dags att gå djupare in i koden och vidareutveckla ett mer omfattande system som fungerar även för domare och administratörer. Denna fas i projektet handlade om att helt ersätta användningen av poängsättning med papper och penna samt all manuell dataregistrering i Excel-filer under tävlingar. Det tog ytterligare sex månader för denna version att släppas. Versionen lanserades i december 2022, och är den som används och kommer att användas i tävlingar under
2023, inklusive Skotska EM-uttagningen och några lokala svenska SM-kvaltävlingar.

Vid det här laget inkluderade vi ett helt nytt fungerande system för domare och administratörer. Vi arbetade med både frontend och backend: React och NodeJS om vi ska vara specifika, och valde Microsoft SQL som databas och Microsoft Azure som molntjänst för detta projekt, säger Robin Heidari, utvecklare på Softhouse.

Han fortsätter:

Men det är inte allt. Vi satsade på att utveckla ett system som är intuitivt med en trevlig look and feel och med många bra features. Vi fick feedback från en av de Svenska huvuddomarna som sa “Underbart! Nu behöver jag inte spendera en timme med signering av papper under tävlingsdagen” och från en officiell tävlingsutlysare under VM2022 som sa “Väldigt lätt att använda och ett effektivt sätt att få poängen innan jag presenterar dem”

För närvarande arbetar teamet på den kommande versionen som kommer att inkludera fler funktioner och en helt ny (omstrukturerad) databas för att hantera de nya reglerna som kommer 2024.

Softhouse digitala system för IBTF

För att ta itu med utmaningarna och leverera ett effektivt och modernt digitalt system till IBTF utvecklade Softhouse ett system baserat på surfplattor och laptops för domare och administratörer. Genom att få digitaliseras IBTFs tidigare system kunde vi ge liv till ett mycket mer effektivt och miljövänligt alternativ till penna och papper och Excel. Systemet inkluderade funktioner som realtids-poängsättning och datainmatning, automatiska beräkningar och omedelbara uppdateringar, vilket gjorde det lättare för domare att utvärdera och poängsätta prestationer på ett korrekt och snabbt sätt.

Softhouse partnerskap med IBTF är ett utmärkt exempel på hur teknik kan effektivisera poängsättnings- och datainmatningsprocesser i idrottstävlingar. Det nya systemet har hjälpt IBTF att minska pappersförbrukningen, spara tid och öka noggrannheten i poängsättningen, vilket gör det lättare för domare och administratörer att utvärdera och poängsätta prestationer på ett korrekt och snabbt sätt. Med Softhouse fortsatta stöd är IBTF välpositionerat att möta framtida utmaningar och kanske även inträde till de Olympiska spelen!

Vad är Baton Twirling? 

I världen av Drill är Baton Twirling en populär variant som utövas särskilt mycket i USA. Denna dynamiska konstform innebär skickligt manipulering av en metall- eller plastbatong, samtidigt som man utför en rad koreograferade kroppsrörelser, inklusive danssteg och hopp, allt synkroniserat med musik. I tävlingsevenemang inom drill, används baton twirling för att fascinera publiken, samtidigt som man visar upp deltagarnas exceptionella atletiska förmågor och talang.

Vill man avancera ytterligare och presentera en ännu mer imponerande rutin kan baton twirling kombineras med andra utrustningar som flaggor eller gevär. Domare vid drilltävlingar bedömer baton twirling-rutiner baserat på en rad faktorer, såsom teknik, svårighet och konstnärligt uttryck.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!