Categories: Artikel, Nyheter

by guestwriter

Share

Under våren har vårt kontor i Stockholm haft förmånen att ha fyra grymma IT-studenter på plats. Tjejerna går sitt andra år på högskoleingenjörsprogrammet med inriktning datateknik på KTH (Kungliga tekniska högskolan). Under vårterminen har de en projektkurs inom programvaruutveckling som ska förläggas på ett företag. Projektet ger studenterna möjlighet att tillämpa all ny kunskap de lärt sig under läsåret och det är extra roligt att de valt Softhouse! 

Under projektet har de utvecklat en produkt som ska verka som ett internt verktyg för att ge en överblick över företagets samtliga projekt åt projektledare. Genom webbapplikationen har projektledare möjlighet att konfigurera, redigera, radera samt söka efter projekt. Målet med systemet är att förse projektledare med väsentlig information om kommande, pågående såväl som avslutade projekt. 

– Det som varit utmanade har varit att lära oss om de nya teknikerna som vi använt som till exempel React.js, Spring Boot, Ubuntu-server m.m. Vi har stött på utmaningar men fått gott om hjälp och stöd från teamet på Softhouse för att ta oss igenom dem. Trots det har de nya teknikerna varit bland de roligaste sakerna vi fått gräva oss in i under projektet. Det har varit superkul och intressant att på så kort tid lära sig så mycket nytt. Dessutom har vi fått tillämpa våra kunskaper på ett sätt som är verklighetsbaserat, säger tjejerna.  

De har inte tidigare fått möjlighet att arbeta med produktägare och ett helt team på samma sätt som de har gjort under tiden de har varit på Softhouse. De är alla eniga i att det har varit kul och lärorikt som student att få ta del av ett riktigt projekt på ett företag. De tycker också det är givande att de fått en smak av det agila arbetssättet som finns i det riktiga arbetslivet. 

Inför projektet fick de i uppdrag att leta upp ett företag som de tycker verkar intressant och där det finns möjligheter att utföra denna typen av projekt. 

Vi fick tips om Softhouse via en kontakt. Därefter kollade vi upp företaget och tyckte att det lät passande för vårt projekt och låg inom vårt intresse. Vi skickade över informationen om vårt projekt samt vilka vi är och intresset var ömsesidigt, berättar de. 

Tjejerna har alla alltid haft ett IT-intresse och när det blev dags för samtliga att välja utbildning så var de alla i tidigt stadie säkra på vad de ville utbilda sig inom. 

– Vi valde en IT-utbildning eftersom IT präglar samhället och kommer med säkerhet även vara relevant i framtiden. Vi har familjemedlemmar och bekanta som jobbar inom IT som berättat om att branschen har många karriärmöjligheter. Utbildningen är bred nog för oss alla att finna någonting som intresserar oss. Efter detta projekt har några av oss insett att frontend eller backend är någonting som vi kan arbeta med i framtiden, avslutar de .

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!