by Ardiana Spahija

Share

Vi växer ur kontoret i Uppsala
Softhouse expanderar i Uppsala - nya lokaler ska rymma det växande teamet

Bild: En del av teamet på plats på det nya kontoret i Uppsala.

Mjukvarubolaget Softhouse, med ca 300 medarbetare,  etablerade för ett år sedan sig i Uppsala. Kostymen är nu redan för liten och nya, större lokaler ger Softhouse möjlighet att fortsätta växa i Uppsala.

Softhouse har fått en bra start i Uppsala med ett tiotal medarbetare på plats och  lokala kunder. Den nya lokalen är betydligt större och kommer ge möjlighet att dubbla verksamheten. 

Att behöva flytta är ett lyxproblem om du frågar mig, säger konsultchefen Erik FlodströmSofthouse i Uppsala. I tider som dessa när det är svårt för många bolag att rekrytera och behålla personal är vi såklart jättestolta och glada över att vi har hittat ett så bra gäng och att vi har förmånen att behöva flytta till större lokaler. Nu kan vi ta in fler härliga kollegor som skapar möjligheter för ännu närmare samarbete med universitetet och exjobbare.  

Etableringen i Uppsala betyder också närhet till den innovationsmiljö som finns kring Uppsala universitet och den potential som kommer med att vistas i en sådan kreativ miljön.

Vi jobbar redan med forskningsbaserade bolag i Uppsala och vi ser behovet och nyttan där vi kan bidra till exempel där läkemedel möter IT, säger Erik Flodström, kontorschef på Softhouse i Uppsala.

Softhouse har idag ca 300 medarbetare fördelat på verksamheter på tio orter i Sverige, varav tre orter tillkommit det senaste året. Under 2022 öppnades kontor i de båda universitetsorterna Lund och Uppsala och med ett förvärv i ytterligare en universitetsstad, Luleå. Närheten både till en hög nivå på kompetens och intressanta teknik- och forskningsbolag är viktiga beståndsdelar för valet av just dessa orter.  

Det är oerhört roligt att vi  vuxit så kraftigt och med kvalitet på bara ett år. Det ser jag som ett gott betyg till vår fina företagskultur, säger Sara Mårtensson, koncernchef på Softhouse. Uppsala är just en sådan ort som har god potential för oss som koncern att göra nytta. Vårt kunnande inom digital produktutveckling och vår expertis inom det tekniska hantverket gör att vi är en stark partner till företag och organisationer inom de forskningsintensiva branscher som finns i Uppsala. Både som konsult- och designbolag och med vår accelerator-verksamhet, som investerar i och hjälper mjukvaruintensiva företag på deras tillväxtresa. 

Softhouse flyttade i maj till de nya lokalerna i Uppsala och den nya adressen är Svartbäcksgatan 8

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!