by ardiana spahija

Share

by ardiana spahija

Share

Sanna swén - En produktägare med passion för utveckling på Softhouse Neava i Luleå

En produktägare med passion för utveckling – och studentengagemang! Möt Sanna Swén, är en 25-årig produktägare på Softhouse kontor i Luleå som dagligen sitter med många ansvarsområden. Kundkontakt, hantering av avtal och fakturering, projektledning, kravställning, backlog-underhåll och marknadsanalyser är bara några av de spännande uppgifterna som ingår i hennes arbetsdag. Dessutom ägnar hon sig åt att skapa visioner och roadmaps för företagets produkt ARVUE samt att etablera nya kundrelationer genom att demonstrera produkten. 

Arvue demo mockup

Softhouse Neava – Arvue demo mockup www.arvue.se

Som produktägare är det Sannas ansvar att säkerställa att ARVUE fortsätter att utvecklas och möter kundernas behov. För närvarande arbetar Sanna och teamet med att slutföra två nya husmodeller åt en av företagets kunder, vilket innebär intensiv kundkontakt. Samtidigt arbetar hon med att planera en ny roadmap och utforska nya marknadsområden för företagets produkt. 

Mitt mål är att utvidga vår verksamhet och locka nya kunder från olika branscher. Dessutom har jag nyligen haft en student hos mig under en nio veckor lång praktikperiod, där vi just nu är i slutfasen av projektet.

Softhouse Neava - Arvue mockup

Softhouse Neava – Arvue www.arvue.se

Som om det inte vore nog ansvarar Sanna också för rekrytering och arbetsintervjuer samt handledning av studentarbeten. Vi kan gott säga att Sanna brinner för att ha en bred och mångsidig roll där hon kan växa och utvecklas som individ.

Jag tycker det är viktigt att vara närvarande i olika studentforum och sammanhang, samt att vi som företag erbjuder möjligheter till examensarbeten, praktik och mentorskapsprogram hos oss på Softhouse. När jag själv var student saknade jag att ha kontakt med företag under min utbildning. Därför tycker jag det är superviktigt att vi arbetar med studenter då vi kan vara deras framtida arbetsgivare. 

Motivation, verktyg och tekniker

Som konsult uppskattar Sanna att ingen dag är den andra lik. Hennes arbetsdagar kan vara fyllda med olika utmaningar, från att hantera kritiska buggar till att planera och hålla intervjuer. Hon trivs med att ha många bollar i luften och njuter av den variation som konsultrollen ger. När vi frågar vad som driver henne och ger henne motivation i sitt arbete, svarar Sanna följande:

Jag älskar att växa och utvecklas, både individuellt och tillsammans med mitt team. Att ha en idé om hur vi kan utveckla produkten, se den ta form och implementeras ger mig stor tillfredsställelse. Jag njuter också av de utmaningar som kan uppstå i rollen som produktägare, särskilt att hantera nya situationer och lära mig nya saker.

När det gäller verktyg och teknik är Sannas favoritverktyg Jira. Hon har skapat en egen tavla för sitt arbete och uppskattar möjligheten att samla och prioritera sina uppgifter i en backlog. 

Jira är ett jättebra verktyg och det underlättar mitt arbetsflöde, samtidigt som det hjälper mig att hålla koll på alla de olika uppgifterna jag har, berättar Sanna. 

Resan till Softhouse Neava i Luleå 

Sannas professionella yrkesresa började när hon blev anställd på Softhouse Neava i Luleå,  juni 2022. Hon hade skrivit sitt examensarbete våren 2022 med en av grundarna på Neava som handledare. Detta ledde senare till en intervju och erbjudande om att ta över rollen som produktägare för ARVUE. 

Min sommar var intensiv, men spännande och lärorik! Jag var överallt och försökte lära mig så mycket jag kunde, innan jag fick gå in i rollen på egen hand, berättar Sanna.

När vi frågar Sanna om det roligaste med hennes jobb, ler hon och säger att ingen dag är den andra lik. 

Även om jag har fasta arbetsuppgifter som jag arbetar med dagligen, kan oväntade och kritiska situationer uppstå som kräver att man är duktig på att jonglera flera bollar samtidigt. Men det passar mig också då jag föredrar att ha mycket att göra snarare än för lite, säger Sanna glatt. 

En produktägares utmaningar

När vi pratade med Sanna så berättade hon att rollen som produktägare innebar, och innebär, en del utmaningar.

Som ny i rollen fick jag lära mig saker i rätt snabb takt och utvecklas i raketfart. Att hantera helt nya och ovana situationer har varit en stor utmaning för mig, men som också möjliggjort en fantastisk resa i min utveckling. När jag ser tillbaka på min resa så känner jag mig stolt över hur mycket jag faktiskt lärt mig och vuxit på den korta tiden.

Att arbeta på Softhouse har gett Sanna möjligheten att träffa trevliga kollegor och ha utrymme för personlig utveckling. Eftersom Neava nyligen blev en del av Softhouse har hon under våren fått träffa många nya kollegor, och hon känner sig varmt välkommen i företaget. 

Jag ser fram emot Softhouse Day, ett event där alla kollegor inom hela Softhouse samlas, berättar Sanna.

Konsult, team och tillhörighet

När vi frågar Sanna om hennes favoritvärdeord på Softhouse väljer hon ”team”. 

Jag tycker alla värdeord är viktiga men mitt favorit värdeord är helt klart team. Det är så viktigt att ha ett starkt och samarbetsinriktat team för att uppnå framgång och framåtrörelse. Utan ett team kommer man ingen vart, säger Sanna.

Softhouse har en företagskultur där öppen kommunikation och samarbete är nyckeln. För Sannas del så tycker hon att det är viktigt att man kan ställa frågor till varandra och hjälpa varandra i teamet. 

Det finns många fina fördelar med en kultur som den som finns på Softhouse. För mig personligen är det jätteviktigt att ha en öppen kommunikation för att kunna hantera till exempel obekväma situationer, men även för att kunna skratta och ha kul tillsammans. Detta är också något som skapar en bra teamkänsla där man tillsammans skapar en produktiv arbetsmiljö, där teamet kan trivas och arbeta mer effektivt, berättar Sanna.

Från modernt och digitalt till analogt

På fritiden ägnar sig Sanna åt att laga mat, träna och promenera. Hon har även en passion för fotografering med sin Polaroidkamera. 

Att använda en analog kamera ger mig möjligheten att tänka noggrant på ljus och vinklar för att få den perfekta bilden. Sen är det också något speciellt i att se bilden framkallas på en gång, än att ha massa bilder i mobiltelefonen, säger hon.

Sanna avslutar med att betona vikten av att utmana sig själv både på jobbet och privat. 

Jag älskar att känna mig stark och hälsosam och strävar efter att nå nya mål och utvecklas varje dag.

 

Vill du bli en del av vårt team? Vi söker ständigt nya medarbetare, kika in på våra lediga jobb och läs mer.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!