by Ardiana Spahija

Share

Softhouse portföljbolag Ifrågasätt vidgar plattformen för samhällskommunikation

”Vad händer om man åker 7 personer i en EPA?” Softhouse portföljbolag Ifrågasätt vidgar plattformen för samhällskommunikation

Ifrågasätt är en väletablerad plattform för nyhetsrapportering på den svenska och nordiska marknaden, som används bl.a. av Dagens Nyheter och Göteborgs-Posten, samt flera nordiska och internationella publikationer. Och Softhouse har hjälpt till på vägen med att löpande utveckla plattformen för liverapportering och stöd för kundhantering. Parallellt med nyhetsrapporteringen ser nu svenska kommuner också möjlighet att genom Ifrågasätts verktyg föra dialog med sina invånare om händelser och ämnen som berör. Först ut är Borgholms kommun, med fokus på att nå ut till ungdomar i kommunen genom att öppna upp för digitala samtal om allt från psykisk ohälsa till A-traktorer.

Att konsumera nyheter genom liverapportering har blivit en självklarhet för svenska tidningsläsare på nätet. Medieteknikbolaget Ifrågasätts liverapporteringsverktyg utvecklades för nyhetsrapportering i samband med journalister och används idag av majoriteten av de svenska tidningarna. Softhouse har bidragit till utvecklingen av Ifrågasätts plattform för liverapportering, som nu utökats från ren nyhetsrapportering till att användas i flera kommunikationsområden, allt från Melodifestivalen till samhällsnyttig medborgarinformation. Ett steg i detta är att svenska kommuner börjar använda verktyget i sin kommunikation med invånarna. Först ut var Borgholms kommun, vars kommunpolis pratade med medborgarna om högt och lågt i premiärchatten.

Borgholms kommuns målsättning är att nå ut till befolkningen och kunna ha en direkt dialog som även går att ta del av i efterhand, berättar Gustav Hjärn, grundare av Ifrågasätt. De har börjat med ungdomsenheten och öppnat upp för kommunens unga att ställa frågor till olika experter, där de även får vara med och önska vem de vill interagera med.

Frågorna i Borgholms kommuns premiärchatt handlade till stor del om regler för A-traktorer, men även om polisyrket i stort och hur man blir polis. Möjligheten att kommunicera direkt med invånarna vid olika händelser är något som Ifrågasätt ser som en stor samhällsvinst med sin plattform framåt. Inte minst i ljuset av det värde man sett av kommunikation kring samhällsviktiga händelser som man vill kunna följa i realtid, som trafikincidenter, översvämningar, bränder etc.

Softhouse portföljbolag Ifrågasätt vidgar plattformen för samhällskommunikation

Vi har sett att våra kunder ökat användandet av kommentarsfunktionen i vårt liverapporteringsverktyg vid händelser som direkt berör invånarna. Behovet av att interagera ökar i takt med samhälls- och klimatförändringar, och möjligheten för direktkommunikation med medborgarna kan vara både informativ och lugnande. Därför tror vi att vi kommer se ökad användning av vårt verktyg framåt bland myndigheter och kommuner, avslutar Gustav Hjärn.

Malmöbolaget Ifrågasätt ingår i Softhouses portfölj av minoritetsposter i mjukvarubolag med intressant teknik som gör skillnad för framtiden. Softhouse levererar mjukvarukompetens och genom att investera i utvalda bolag har Softhouse tagit mjukvarukompetensen ett steg längre. Softhouse har de senaste åren arbetat nära Ifrågasätt och gett löpande stöd för att utveckla både produktens mjukvara och andra affärsområden hos Ifrågasätt.

Related Posts

STAY IN THE LOOP

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!