Agil produktägare

Som deltagare får du lära dig att vara en framgångsrik produktägare
Se kommande kurser

Om kursen

Som deltagare får du lära dig att vara en framgångsrik Agil produktägare. Övningar och exempel används för att illustrera de värden, agila principer och praxis som är till nytta för en produktägare.

Kursen håller ett högt tempo, är interaktiv och blandar teori, diskussioner och övningar. Var beredd på att arbeta hårt. Kursen kommer att ge dig känslan av Scrum och hur man arbetar som produktägare.

Det du får lära dig i kursen

Ur innehållet

  • Agila värderingar och principer kopplat till Scrum och rollen som produktägare
  • Skapa och använda en produktvision
  • Skapa och hantera en produktbacklog
  • Arbeta med User Roles och User Stories
  • Nedbrytning av User Stories
  • User Story Mapping
  • Estimering och planering av releaser
  • Prioritering

Målgrupp

Kursen vänder sig till blivande produktägare och andra som behöver god kunskap om hur produktägarskapet i Scrum fungerar, t.ex. projektledare, beställare, produktledare och chefer.

Den här utbildningen är särskilt lämplig för dig som arbetar i, eller är på väg in i, en roll som produktägare för ett eller flera Scrum-team. Den passar också för dig som inte är produktägare, men vill lära dig mer om agilt kravarbete.

Förkunskaper

Vi rekommenderar dig att ta del av grundkunskaperna om Scrum innan kurstillfället genom att läsa en bok om Scrum, eller om du har mindre tid läsa The Scrum Guide. Du kan också läsa vår uppskattade folder om Scrum in 5.

Kurslängd

2 dagar

Språk

Svenska

Staffan Persson

Agile Coach and Trainer

Staffan har över 20 års erfarenhet från mjukvarubranschen, både från stora och små organisationer. Han är en erfaren coach och utbildare och har haft många olika operativa uppdrag som t.ex. produktägare, Scrum Master, projektledare och kravanalytiker.

Genom åren har Staffan arbetat med, coachat och hållit utbildningar för bl.a. Ericsson, ABB, Ikea, Ikano, Saab och Telenor. I uppdragen har han samarbetat med affärsutvecklare, chefer, produktägare, team-medlemmar och andra projektintressenter för att införa agila arbetsmetoder. Han har också lett och deltagit i projektgrupper med medlemmar från många olika kulturer och i en rad olika europeiska länder. Staffan passion är att hjälpa organisationer eller projekt att öka förmågan att leverera värde för pengarna, samt att hjälpa individerna i organisationen att växa.

Vill du veta mer? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

    Hör av dig till oss så hjälper vi dig!