Rodrigo möter Chiles president

Rodrigo Carrasco, utvecklare på Softhouse i Stockholm, är inbjuden till möte med Chiles president Michelle Bachelet vid hennes besök i Sverige.

Rodrigos inbjudan till mötet med Chiles president i Stockholm i maj

I februari i år deltog Rodrigo i det Softhouse-team som tog hem första pris vid Green Hackathon Smart Cities (http://smartcities.greenhackathon.com/). Vinsten fick god spridning i media och ett par dagar senare hörde utrikesdepartementet i Santiago och chilenska ambassaden i Stockholm av sig till Rodrigo, som ursprungligen är från Chile och bjöd honom till ambassadören på middag för att prata vidare.

Chile, med Santiago i spetsen, satsar nu mycket på Smarta städer genom satsningar på digitalisering och Internet of Things. Förutom att träffa kung Carl Gustav och statsminister Stefan Löfven ska president Bachelet och hennes delegation träffa representanter för svenskt näringsliv och däribland Softhouse-konsulten Rodrigo Carrasco. Softhouse och Rodrigo är förstås både stolta och förväntansfulla inför mötet där vi hoppas både kunna inspirera och inspireras.

President Michelle Bachelet

Det är naturligtvis en stor ära att bli personligen uppmärksammad av presidenten i sitt hemland och jag ser mycket fram emot att träffa henne. Samtidigt känns det viktigt att förbereda sig väl så att mötet blir värdefullt för båda parter” säger Rodrigo.

Vi på Softhouse gratulerar Rodrigo till denna möjlighet och önskar honom och Chile lycka till med mötet och framtida utmaningar!